onsdag 30 september 2015

Vinst mot Björklöven

Hästen vann kvällens match mot Björklöven med 3-1.

Björklöven inledde matchen starkt med hög press och tufft spel i närkamperna. Man fick även chansen i powerplay tidigt men lyckades egentligen aldrig få igång något ordentligt spel.
Istället var det Hästen som skulle ta ledningen i matchen efter ett klapp-klapp spel där pucken for fram och tillbaka mellan spelarna och Markus Gunnarsson kunde tillslut få in pucken bakom Kevin Lindskough.
2-0 kom kort därefter genom Marcus Eriksson efter en spelvändning där "Macke" försökte hitta Adam Schmidt men backen var emellan men Macke snappade upp pucken och satte pucken i mål.
Med sekunder kvar av perioden fick Hästen straffslag men Adam Schmidt lyckades inte förvalta läget utan 2-0 stod sig inför den andra perioden.

Andra perioden blev mållös efter att Hästen spelat 6min i powerplay därav ett i 5 mot 3 utan att få utdelning. Annars var det en jämn period som svängde lite fram och tillbaka.

Hästen uttökade sin ledning till 3-0 tidigt in i tredje perioden genom Johan Adolfsson i boxplay.
Björklöven reducerade sedan till 3-1 genom Jon Palmebjörk och man pressade på för att försöka komma ikapp målmässigt men matchen slutade 3-1 till Hästen.

----

En mycket bra genomförd match av Hästen. Det var lite väl mycket Björklöven i den tredje perioden men Hästen lyckades stå emot.
Henrik Lundberg i Hästenkassen gjorde en riktigt bra match med 34 räddningar.

Skönt med ännu en hemmaseger, 4 raka vinster hemma nu och 13-3 i målskillnad på dessa matcher.

Laget ikväll

Laguppställningen har kommit till kvällens match.
Det är lite ändringar i laget.

Rasmus Fyrpihl och Daniel Josefsson saknas pga skador.
Sedan tidigare saknas Hassel och Jellvert pga skada.

Tillkommer i truppen gör lånen Johan Adolfsson (går in i 3:e kedjan) och Andreas Söderberg (7:e back).
Wilhelm Westlund är tillbaka efter sin avstängning.
Viktor Crus Rydberg står som extraspelare.

Hästen lånar från SAIK

Hästen har som bekant ont om backar tillgängliga i truppen.

Nu lånar man in Andreas Söderberg från Skellefteå.
19åringen är 194cm lång och 93kg tung, en rejäl pjäs med andra ord!

Han gör debut redan ikväll för Hästen då man möter Björklöven.

Ska bli intressant att se vad han går för!

tisdag 29 september 2015

Hästen lånar forward

Hästen har bekymmer på backsidan, men man lånar in en forward från Örebro istället, någon back lär dock komma framöver.

Det är nämligen 29årige Johan Adolfsson som blir utlånad till Hästen i två matcher, matcherna mot Björklöven och Timrå.

Spännande att se vad Adolfsson går för, han har spelat 45 SHL-matcher och en drös med hockeyallsvenska matcher.

Powerbreak säger välkommen till Hästen!

söndag 27 september 2015

Bortaspöket fortsätter

Vita Hästen trivs inte riktigt på bortais, ikväll förlorade man sin fjärde bortamatch för säsongen då Leksand vann med 3-2.

Leksand tog ledningen ganska omgående i matchen, redan efter en minut spelat.
Hästen kvitterade sen till 1-1 genom Jesper Samuelsson i PP.
Sedan drog Hästen på sig två stycken "too many players on ice" och Leksand drog ifrån till 3-1 efter två mål i powerplay.

Den andra perioden var något jämnare även om det enligt mig var fördel Leksand. Hästen hängde inte riktigt med emellanåt men perioden blev ändå mållös.

I den sista perioden fick Hästen spela powerplay tre gånger om och tillslut lyckades man få in reduceringen till 3-2, återigen Jesper Samuelsson.
Hästen fortsatte att sätta press på Leksand men det där lilla extra fanns tyvärr inte.
Man gjorde ett bra försök i den sista perioden men det räckte inte hela vägen.

----

Fjärde bortaförlusten för säsongen, Hästen verkar inte trivas utanför Himpa.
Synd att man ska släppa in mål tidigt igen och få jobba i uppförsbacke, inte vad man behöver på bortais.
Tycker att man ska ta med sig tredje perioden från den här matchen, man gör i alla fall ett ärligt försök.

Ändringar i truppen

Det är lite ändringar i Hästens trupp inför kvällens match mot Leksand.

Rasmus Fyrpihl saknas i truppen, Crus Rydberg går in på hans plats och junioren Daniel Hjärtstrand står som extraforward.
Återigen ingen Linus Söderström i truppen, han är fortfarande sjuk.
Henrik Lundberg väntas vakta kassen och junioren Fredric Andersson är 2a keeper.

Gameday

Ikväll 18.15 är det dags för nedsläpp i matchen mellan Leksand och Vita Hästen.

Leksand har inför matchen endast skrapat ihop 4 poäng på 6matcher medan Hästen har 9 poäng på samma antal matcher.

Leksand har inlett hockeyallsvenskan väldigt dåligt och man måste börja ta sina 3poängare snart.
Vi får se om vändningen kommer ikväll eller om det kommer gå fortsatt tungt för dalalaget.

Hästen har tagit alla sina poäng på hemmais medans man förlorat samtliga 3 matcher på bortais, ska man lyckas bryta den dystra bortatrenden ikväll?
Morgan Hassel och Kalle Jellvert saknas sedan tidigare i Hästen pga skador.
I den senaste matchen skadade sig även Axel Brage och blir borta troligtvis 2-6 veckor. Hästen har lånat in Henrik Lundberg från Örebro och kolmer att vakta kassen ikväll.

Vad tror ni?
Vänder det för Leksand nu eller kommer Hästen lyckas vinna på bortais för första gången den här säsongen?

fredag 25 september 2015

Här är Brages ersättare

Axel Brage skadade sig igår mot Asplöven och det visade sig att axeln har gått ur led.

Axel beräknas vara borta 2-6 veckor men det är svårt att svara på då det är första gången han drabbas av denna skada och man vet då inte hur lång läkningsprocess som behövs.
Ett exempel är Linus Näsström som hade stora bekymmer med axelskador.

Nu har Hästen hittat en ersättare för Axel till söndagens match mot Leksand.
Enligt nt.se så blir det Henrik Lundberg som lånas in från Örebro.
Henrik var utlånad till Hästen förra säsongen och gjorde ett par matcher så han vet mycket väl vad som väntar med spel i Hästen samtidigt som Hästen vet vad man får när man lånar Henrik.

En ganska väntad lösning.
Återstår att se hur lång tid han kommer vara utlånad till Hästen, till att börja med är det söndagens match som gäller men det finns förhoppning om att det ska bli längre.

Vinst igen för Hästen!

Hästen vann sin andra raka match i hockeyallsvenskan då man besegrade Asplöven hemma i himpa med 3-0 igårkväll.

Asplöven började matchen med en jättechans efter 13 sekunder men Axel Brage räddade det försöket.
Det skulle dröja till slutet av perioden då Adam Schmidt gjorde 1-0 för Hästen i powerplay med ett rungande skott.
Kort därefter gjorde Erik Olsson 2-0 för Hästen.

Hästen uttökade sedan sin ledning till 3-0 i den andra perioden genom Marcus Eriksson. Och det kändes som att Hästen hade bra koll på matchen och Axel Brage var även riktigt stabil i kassen.

Efter lite drygt 8min spelat av den tredje perioden skadade sig Axel Brage och in kom istället juniormålvakten Fredric Andersson.
Andersson höll nollan och det blev inga fler mål i matchen.

----

Bra genomförd match av Hästen.
Skönt att man nu vunnit två raka matcher och även varit stabila över hela isen, framförallt defensivt.
Man har nu hållt nollan två matcher i rad vilket är jäkligt starkt!

Brage har alltså dragit axeln ur led och blir borta upp emot en månad, inte bra för Hästen!

torsdag 24 september 2015

Laguppställningen har kommit och det är några ändringar.

Linus Söderström saknas, ersätter gör Fredric Andersson som normalt är målvakt i J20.

Victor Crus Rydberg står idag som extraspelare.

Gameday!

Då var det dags för match igen, Vita Hästen ställs mot Asplöven hemma i himpa.

Hästen står på 6 poäng efter 5 matcher spelade och Asplöven 11 poäng på 5 matcher.
Hästen vann sin senaste match då man slog Sundsvall hemma med 3-0, medan Asplöven vann med 0-1 efter förlängning borta mot Oskarshamn.

Hästen kommer till spel ikväll med precis samma lag som senast.
Med andra ord kommer Axel Brage återigen får förtroendet i kassen, väntat dock då han höll nollan senast och gjorde det bra.
Saknas gör Jellvert och Hassel pga skada, Wille Westlund är avstängd.

Asplöven är ett lurigt lag som har inlett säsongen övertygande, man ska absolut inte underskatta ett lag som dom. Trots att de nästan tappat halva laget inför säsongen har de inledningsvis fått ihop det riktigt bra.

Men som alltid ska man gå efter tre poäng och jag hoppas Hästen kan ta 3 viktiga poäng ikväll.

19.00 nedsläpp!

tisdag 22 september 2015

Westlunds tackling

Wilhelm Westlund var som bekant inte med i gårdagens match mot Sundsvall då han var avstängd under utredningen efter en tackling mot Mora.
Idag kom beskedet att straffet blir 4 matchers avstängning varav en match omvandlas till böter.

I och med att han inte var med igår så innebär det att han har två matcher kvar av avstängningen, Asplöven hemma på Torsdag och Leksand borta på Söndag.

Här nedan ser ni tacklingen, ber om ursäkt för dålig bildkvalité men ni ser lite i alla fall.
Har tyvärr bara den här vinkeln av händelsen, men vad tycker ni?
Rätt eller fel med 4 matcher?

Westlund stängs av!

Wilhelm Westlund i Hästen var inte med i gårdagens match mot Sundsvall då han var avstängd under utredningen för en situation i matchen mot Mora.

Nu har domen kommit, han stängs av 4 matcher!

Hela motiveringen ser ni här nedan på bilden:

måndag 21 september 2015

Vinst mot Sundsvall

Hästen vann kvällens match hemma mot Sundsvall med 3-0, en match som spelmässigt var dålig och segt tempo.

Matchen började med att Sundsvall fick friläge nästan omgående men Axel Brage räddade det.
Sekvensen efter fick Erik Olsson i Hästen friläge men inget mål där heller.
Hästen skulle ta ledningen efter 2.52 då Lukas Vopelka fick tag i pucken framför kassen och lyckades få in pucken.
Det blev inga fler mål i perioden utan 1-0 stod sig.

Den andra perioden var rena sömnpillret, måste varit en av de tråkigaste perioderna jag sett på länge.
Det skulle dock bli ett mål i perioden och det var Hästen som gjorde det då man förvaltade ett 3 mot 1 läge där Adam Schmidt passade Jesper Samuelsson och fick sedan tillbaka pucken igen och kunde lägga in pucken i öppen kasse.

I den tredje perioden drog Sundsvall på sig en utvisning efter lite drygt 3min spelat.
Hösten lyckades inte förvalta PP:t men sekunderna efter Sundsvall blivit fulltaligt så sköt Gustav Backström in 3-0 för Hästen, assisterad av Tobias Liljendahl.
Matchen spelades sedan i stort sett bara av och slutresultatet blev 3-0.

----

Hästen tar sin andra seger för säsongen och även andra segern hemma i himpa.
Detta är ingen match som kommer gå till historien som en av de bättre, snarare tvärtom. Men man lyckades ta 3 poäng vilket var det viktigaste, skönt även att hålla nollan!

Nästa match är på Torsdag då Asplöven kommer på besök i himpa.

Kvällens laguppställning har kommit.

Wilhelm Westlund saknas i truppen, (Update: Avstängd under utredning efter en situation mot Mora).
Ludvig Martinsson går in i första backar istället med Josefsson.
Victor Greibe (född 96) som kom till Hästen inför säsongen från Troja/Ljungby går in som sjunde back.

Gameday Sundsvall hemma!

Ikväll är det dags för match igen och det är även på hemmais den här gången.
Nykomlingen Sundsvall väntar!

Hästen kommer till matchen från en 3-1 förlust borta mot serieledande Mora. Matchen var ändå ett fall framåt för Hästen men Mora var starkare och lite bättre för dagen.

Till kvällens match ska det ske ett målvaktsbyte i Hästen, Linus Söderström har gjort det bra de två matcherna han vaktat kassen men får ikväll lämna plats för Axel Brage.

I övrigt har det nämnts att forwarden Markus Gunnarsson ska vara osäker till spel ikväll pga skada, men fick nyss glädjande besked från "Gunnar":
"- Jag kör!"

Jag såg Sundsvalls senaste match då de mötte AIK hemma och förlorade med hela 1-6. Man hade ett väldigt dåligt försvarsspel och hängde inte alls med på isen.
Jag kan tänka mig att man kommer sjunka tillbaka i banan och koncentrera sig på försvarsspelet och sedan gå på kontring i kvällens match.

19.00 är det nedsläpp, nu är det dags för en 3-poängare igen!

Dagens matcher i hockeyallsvenskan

Ikväll börjar omgång 5 i hockeyallsvenskan och såhär tror jag om kvällens drabbningar:

Vita Hästen - Sundsvall 1
Kommentar: Vita Hästen kommer från tre raka bortamatcher och förlorade samtliga dessa. Motståndaren Sundsvall står just nu på samma poäng som Hästen och jag tycker att detta på förhand är en match som Hästen ska vinna komfortabelt.
Hästen är även väldigt starka hemma i himpa så jag tippar en klar seger för Hästen!

Västerås - AIK 1
Kommentar: Västerås står på 7poäng efter fyra spelade omgångar medans AIK står på 9p.
Detta kommer bli en tuff och jämn kamp tror jag. Västerås kommer säkerligen komma revanschsugna efter att man förlorat den senaste matchen mot Almtuna.
Man har dessutom hemmapubliken i ryggen vilket jag tror kommer bli lite avgörande i den här matchen.
Tippar på att Västerås tar hem den här matchen,

Tingsryd - Mora X
Kommentar: Tingsryd förlorade senaste matchen mot Asplöven på bortais med hela 6-0,dagens motståndare Mora är obesegrade i serien och vann i förra omgången hemma mot Hästen med 3-1.
Tingsryd lär komma rejält revanschsugna till den här matchen och även sporras av att kunna ge Mora sin första förlust för säsongen.
Mora har dock ett väldigt intressant lag och man har fått ihop det bra i laget och är svårslagna.
Jag tippar på att det blir kryss i den här matchen, kanske straffavgörande som får skilja lagen åt?

Vad tror du om kvällens matcher?

söndag 20 september 2015

Ny vecka till mötes

Hästen har haft en riktigt tung vecka med tre raka bortamatcher som har slutat med tre förluster.

Matchen mot Västerås är inte mycket att säga om, Västerås var klart bättre och vann välförtjänt.

Mötet med AIK tycker jag Hästen slarvar bort poängen. Man var alldeles för tafatta i egen zon och gav bort ett par mål vilket man absolut inte har råd med.

Till Lördagens match mot Mora så pratade man om att man skulle tighta till det bakåt och spela mer "tråkhockey" igen. Men man började matchen med att släppa in mål direkt och fick således jobba i uppförsbacke.
Det såg dock bättre ut i den matchen gentemot tidigare matcher men Mora vann även där välförtjänt.

Nu går vi in i en ny vecka där det är två hemmamatcher och en bortamatch som väntar. I tur och ordning: Sundsvall (h), Asplöven (h) och Leksand (b).

Hemmamatcherna ska vinnas av Hästen på förhand medan bortamatchen mot Leksand är mycket mer oviss.
Imorgon är det alltså dags för hemmamatch igen då man ställt mot Sundsvall och det måste bli vinst känns det som. Jag såg lite av Sundsvalls match mot AIK igår och det var riktigt yra höns i försvarsspelet hos Sundsvall.
Tycker att Hästen ska sätta ganska hög press imorgon på motståndet och på så vis vinna mycket puckar högt upp.

Vi lämnar den här veckan bakom oss, hoppas att Hästen tar lärdom av misstagen och kommer heltaggade till att vända den här dystra trenden!

lördag 19 september 2015

Förlust igen för Hästen

Hästen spelade idag sin tredje raka bortamatch då man mötte Mora och det återigen förlust, 3-1.

Mora tog kommandot direkt i matchen och gjorde 1-0 och då hade det inte ens gått 2min av matchen.

1-0 stod sig till den tredje perioden och där kvitterade Hästen efter några minuter spelat genom Adam Schmidt i powerplay.
Mora skulle dock ta kommandot igen med 10min kvar att spela av matchen då Olov Lundqvist fick in pucken.
3-1 kom sedan i öppen kasse för Mora.

----

Klar bättring på Hästen den här matchen men så jäkla typiskt att släppa in 1-0 direkt in på matchen och få jobba i uppförsbacke.
Man lyckades tyvärr aldrig få med sig någon poäng på den här bortaturnén man haft med tre raka bortamatcher.

Nu väntar hemmamatch på Måndag då Sundsvall kommer på besök och då måste det bli tre poäng!

Laget idag

Laguppställningen har kommit till dagens match mot Mora.

Det blir inte samma lag som senast.
Jocke Nermark får ta klivet ur startuppställningen till förmån för Erik Olsson som gjorde ett piggt inhopp senast mot AIK.

Vem som kommer vakta kassen är inte officiellt men tror på Axel Brage.