söndag 24 november 2013

Förlust mot Västervik

Vita Hästen åkte ikväll på sin andra förlust för säsongen under ordinarie speltid då Västervik besegrade hästarna med 4-1. Därmed hängde Västervik på tåget om den sista allettanplatsen.

Jag var själv inte på matchen men har läst på bl.a twitter från flera håll att detta var en riktigt dålig insats av Vita Hästen. Jag förutspådde att matchen skulle bli tuff med tanke på att Hästen verkar ha otroligt svårt mot Västervik men att det skulle bli 4-1 trodde jag nog inte.

Hästen tog ledningen i första perioden genom Jesper Samuelsson efter 7.51 och man behöll ledningen perioden ut och vann skotten med 12-5.

Sedan tog det stopp!

Västervik kvitterade genom Emil Georgsson i PP efter 2.28.
Efter 9.27 tar Västervik ledningen genom Fredrik Asplund. 2-1 till hemmalaget står sig perioden ut och Vik vinner skotten i andra med 10-7.

Hästen började sista perioden på sämsta sätt genom att dra på sig en utvisning pga för 6 man på isen.
Dock fick inte hemmalaget utdelning på sitt powerplay. Istället utökade Västervik sin ledning till 3-1 efter 7.01 genom Patrik Karlkvist. Inte nog med det, man gör även 4-1 efter 10.21 genom Joacim Hedblad.

Resultatet står sig sedan matchen ut och förlusten är ett faktum!

Man kan ifrågasätta hästens insats denna matchen, går från 6-0 mot Vimmerby till 1-4 mot Västervik.
Man har dock bara förlorat som sagt två matcher under ordinarie tid den här säsongen och man blir väldigt besviken över en sådan här förlust, det säger väl allt om pressen på laget det här året återigen!

Många kommentarer angående domarinsatsen denna kvällen, några kommentarer på det?

Nästa match för Vita Hästen är på onsdag då man åker på bortamatch mot Skövde, krävs nog en rejäl höjning från dagens match om man ska besegra Skövde på bortais.

Västervik - Vita Hästen 4-1
0-1  7.51: Gustaf Gardell (Henrik Bankelius, Niklas Lihagen)
1-1  22.28: Emil Georgsson (Patrik Karlkvist, Joacim Hedblad)
2-1, 29.27: Fredrik Asplund (Anton Svanström, Jonas Ström)
3-1, 47.01: Patrik Karlkvist (Joakim Englund)
4-1, 50.21: Joacim Hedblad (Pierre Gustavsson, Dennis Fröland)

Skott: 29-24