onsdag 27 november 2013

Ge killen en chans!

Efter att jag i måndags avslöjade att Vita Hästen skulle låna in Fredrik Lindström från LHC J20:s superelit lag, så var det väldigt delade meningar kring detta.

Vissa tyckte att det skulle bli väldigt intressant att se Fredrik och att det är bra att Hästen och LHC fortsätter med utbytet av spelare.

Andra tycker att det här är ett hån mot våra egna juniorer i föreningen att man väljer att låna in från LHC istället för att ta upp från egna leden.

Men jag tror att Jensen&Co har full koll på det hela, både Anton Johansson och Oskar Carlsson är med i a-truppen och hade Hånberg,jensen&co ansett att det hade funnits någon mer som platsar för tillfället hade självklart den spelaren fått chansen.
Ska även tilläggas att Daniel Fälton fått några chanser.

Så att säga att Hästen inte släpper fram juniorer stämmer inte. Man kan inte släppa fram 5-6 juniorer varje match bara för att.. Det är en elitsatsning man håller på med och inte någon välgörenhet där alla ska få spela. Som jag sagt tidigare, hade Hånberg och tränarna ansett att det fanns fler som höll måttet för div.1 spel för tillfället så hade de säkert fått chansen.

Jag dömer självklart inte ut våra egna juniorer som går som tåget i sina serier men jag vet att tränarna runt a-laget har full kontroll över vad de gör.
Tilläggas ska även att det är en väldigt stor skillnad på att spela i j20 superelit och vanliga j20 serien.

Fredrik Lindström är ju ingen direkt back som producerar poäng utan det är en storväxt back som Hästen är nyfikna på och vill se i seniorsammanhang.

Så snälla ni, döm inte ut en spelare som inte ens gjort en sekunds spel i Hästentröjjan.

Vet att det är väldigt mycket delade åsikter om detta och det här är vad jag tycker om det hela.

Vad tycker just du om inlåningen av Lindström?

2 kommentarer:

  1. Jag är helt inne på din linje, som du kanske sett på Himpafältet. Vi har ju som sagt redan lyft upp de egna som platsar, plus några som får chansen lite då och då vid behov, t.ex Fälton. Överlag så består ju stora delar av truppen av spelare som från början kommer från de egna leden, flera årskullar. Så jag ser inga problem med att man även knyter kontakter med spelare från LHC. Kan ju vara klockrent till nästa säsong om Hästen tar sig till HA, är Lindström tillräckligt bra så kan ju ett lån vara väldigt aktuellt, samtidigt som han kanske kommer träna med LHC:s A-lag parallellt, men får speltid hos oss. Fortsätter Hästens juniorer spela så bra så kommer de ju så småningom till en tuffare serie, vilket i längden förhoppningsvis gör steget till a-laget kortare, men just nu är det väldigt långt. Det är nästan bättre att de bästa får nåt eller några år hos LHC J20 innan de kommer tillbaka och går in i a-laget. Näsa gick ju exempelvis den vägen, även om han först spelade seniorhockey i Tingsryd innan han återvände till Hästen. Lindman kan man ju hoppas att han går samma väg nu exempelvis. Men i längden så hoppas man ju att Hästens juniorlag tar sig högre upp, så vi kan fostra våra spelare helt själva.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet micke! Tvivlarna fick ju svar på tal även om det bara rörde sig om en match.

    SvaraRadera