onsdag 25 december 2013

Plats 4 Allettan Södra

God jul allihopa och hoppas ni varit snälla iår så att ni fick mycket julklappar från tomten. Och även god fortsättning till er, nu kör vi igång här igen på bloggen.

Idag blir det plats 4 i Allettan Södra som presenteras. Tilläggas ska att detta är hur jag tror tabellen kommer se ut när Allettan är färdigspelad.

Plats 4:


           Vimmerby HC             
Plats grundserie: 2:a
Tidigare serie: Division 1E

Motivering: 


* Vimmerby är ett lag som imponerat stort i grundserien och tappade serieledningen i sista omgången då Vita Hästen gick förbi och tog hem seriesegern.


* Man är ett väldigt starkt hemmalag och det kommer bli svårt för övriga lag att komma till Vimmerby Ishall och få med sig 3 poäng. Många lag kommer nog vara ganska nöjda med att få med sig poäng därifrån.


* Enligt mitt tycke har man en av Div.1:s bästa målvakt i Calle Brattenberger som hade 92.45% i räddningsprocent under grundserien. Han är absolut en målvakt som kan ta laget till kvalserien iår enligt mig.


* Har ett vasst Powerplay i form av 23.39% och ett bra Boxplay 84.47.


* En liten summering av det hela: Vimmerby är ett bra hockeylag som lika gärna kan gå och vinna den här allettan enligt mig. Det kommer att vara tillfälligheter som avgör vilken position i tabellen man hamnar på, dock kommer laget minst ta en 4:e plats i serien. Just nu känner det som för mog att man tar 4:e platsen bakom tre andra mycket bra hockeylag. Nyckeln till att Vimmerby ska gå långt iår är att Brattenberger i mål fortsätter att imponera och att Jakob Karlsson fortsätter att producera plus att fler killar i laget kliver fram nu när Björn Jonasson är skadad fortfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar