fredag 13 december 2013

Skadeläget i truppen!

Vita Hästen gick idag ut med information angående statusen på de skadade spelarna.

Förutom att Otto Jaksch verkar missa resten av säsongen så är jag oroad över Strandberg.
Han har varit borta ett bra tag nu och man vet fortfarande inte riktigt när han kan vara tillbaka.

Här är i alla fall läget:

Otto Jaksch kommer att vara borta från isen i 6-8 veckor pga sitt opererade ben efter den olyckliga lårkakan han ådrog sig i matchen mot Grästorp.

Niklas Lihagen är har nu undersökt sin överkroppsskada och det konstaterades att det inte förelåg några skelettskador. Kapten Lihagen beräknas vara tillbaka till Allettan-premiären 3 januari.

Jeff Jakobs fick en känning i ljumsken mot Kumla med ska kunna spela i Slaget om Östergötland kommande vecka.

Markus Gunnarsson åkte på en lättare lårkaka mot Mjölby i samband med att han gjorde sitt andra mål för matchen. Skadan kommer dock inte hindra honom från att träna och spela redan kommande vecka.

Linus Näsström har börjat gå på is igen och beräknas vara spelklar i träningsmatchen mot Åkers 29 december. 

Joakim Strandberg har börjat känna på isen igen och kommer även gå igenom en grundligare undersökning i julhelgen för att säkerställa att läkningen går åt rätt håll. Förhoppningsvis kan Joakim vara tillbaka till Allettan-premiären.

Materialar-legendaren Uffa Eklöf meddelar att han är piggare än på mycket länge och ligger i hårdträning inför Allettan. Tvätten kommer att vara renare än någonsin när 2014 tar sin början.

Sportchef Erkki Saramaa ser, tillsammans med sportgruppen, över möjlighet till kompletteringar på spelarsidan om det skulle behövas. Främst är det backsidan som kan komma att behöva förstärkning med tanke på Otto Jakschs långa frånvaro. Mer info om detta kommer framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar