lördag 28 december 2013

Vinnaren Allettan Södra

Idag blir det vinnaren i Allettan Södra som presenteras. Tilläggas ska att detta är hur jag tror tabellen kommer se ut när Allettan är färdigspelad.

Plats 1:


           Tingsryds AIF           
Plats grundserie: 1:a
Tidigare serie: Division 1F

Motivering: 


* Man vann Div.1 F med hela 13 poäng och är ett väldigt stabilt lag som sällan gör en dålig match (undantag Pantern (b), Halmstad (h), två matcher man ska vinna).


* Tingsryd gör mycket mål framåt (125st) och släpper inte till mycket bakåt (59mål).


* Är väldigt bra både på hemmais och bortais.


* Har ett väldigt bra publiksnitt under grundserien (1572pers) och man har ett otroligt bra stöd från hemmapubliken i Nelson Garden Arena. Lagen som kommer dit kommer få det svårt att ta med sig en vinst hem i bagaget.


* Bra statistik i Powerplay (23.45%) och är mycket bra i Boxplay (88,17%)


* Som jag varit inne på tidigare tror jag det kommer bli stenhårt om förstaplatsen. Magkänslan säger att Tingsryd kommer att ta den och ta sig till Playoff 3. Man har inte lika mycket skador som vissa andra lag och man har väldigt många spelare som producerar poäng. Dessutom har man två bra målvakter att sätta i kassen. Man kommer säkerligen bli väldigt svårslagna i Nelson Garden Arena och nyckeln till att man tar förstaplatsen tror jag kommer vara bortaspelet, att det är lika bra som tidigare i grundserien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar