torsdag 16 januari 2014

Gårdagens matcher!

Tänkte ge er lite synpunkter på vad jag tycker om gårdagens resultat.

Vita Hästen tog återigen en väldigt skön och stark bortaseger, denna gången mot Vimmerby. Vimmerby som gör 5mål på hemmais men ändå inte vinner matchen, måste kännas tungt.
Hästen i sin tur gör 6mål på 21 skott, ska mycket till om man inte vinner med den effektiviteten.

Vita Hästen behåller serieledningen medans Vimmerby behåller sin 4:e plats i tabellen (och en match mindre spelad).

-----

Mariestad vann hemma i skaraborgsderbyt mot Skövde med 4-3 efter straffar. Det krävdes alltså 30 (!) straffar innan man kunde utse en segrare i matchen.
Tung förlust för Skövde som tappat lite på slutet men det ska dock tilläggas att laget är i allra högsta grad med i kampen om en playoffplats.
Mariestad överraskar på mig och hänger med där uppe, kan absolut överraska på mig och ta en playoffplats i slutändan.

-----

Kallinge/Ronneby tog en väntad seger igår hemma mot Helsingborg med 3-1. Kallinge hakar på Hästen där uppe i toppen och de har även ryckt ifrån lite i tabellen. Laget ser väldigt starkt ut och det verkar som att det är dom och Hästen som ska göra upp om första platsen.
Helsingborg däremot har tappat betänkligt men är samtidigt bara 1poäng efter playoffplats. Dock gör man minst mål i Allettan Södra och med sina 9mål framåt på 6 matcher så kommer man inte nå en plats bland de fyra främsta.

-----

Tingsryd vann efter straffar mot Mörrum i det viktiga "bottenmötet" och tog två mycket viktiga poäng. Man ligger 2poäng efter Vimmerby på fjärde platsen men vimmerby har som sagt en match mindre spelad. Dessutom möts lagen i nästa omgång och vid vinst där är man med i racet igen. Förlust och det kan bli väldigt tufft att hämta igen.
Mörrum ligger i och med förlusten mot Tingsryd sist i tabellen på 4 poäng. Jag tror att laget kommer hålla sig där i botten och kommer säkerligen plocka lite poäng då och då. Dock känns det inte som att laget är tillräckligt starkt för att ta en playoffplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar