söndag 5 januari 2014

Lite tankar kring dagens match!

Många Hästensupportrar tror att dagens match kommer bli enkel, men jag tror nog inte att det blir fullt så enkelt som många tror. Dock tror jag givetvis på seger för Vita Hästen som så många andra gör.

Vita Hästen har vunnit alla 3 matcher mot Skövde IK den här säsongen, senast vann man i Billingehov med 5-4 efter förlängning sedan LHC-lånet Fredrik Lindström gjort 4-4 för Hästen med 1,29 kvar av tredje perioden och sedan avgjorde Jesper Samuelsson 4.12 in i förlängningen vilket betydde 4-5 för Hästarna.

Alla minns väl Hästens seger hemma mot Skövde, osannolika 10-0! En match där absolut ingenting stämde för Skövde och allt i stort sett gick in för Hästen. Tänk om det skulle bli sådana siffror i dagens match? Nae jag tror inte det blir fullt så enkelt. Skulle Skövde få in första målet i matchen kan det bli tufft för hästarna men skulle däremot Hästen ta ledningen i matchen tror jag att det mycket möjligt kan rulla på för hemmalaget och vi kan få se en komfortabel seger för hemmalaget.

Jag tror vi kommer att få se ett Hästen som kommer att föra spelet från första nedsläpp och ett bortalag som kommer satsa på kontringar vilket man verkar gjort otroligt bra mot Tingsryd i premiären om man kollar på highlights efter matchen.

Det finns ett par frågetecken kring Hästens lag idag:
* Vem kommer att vakta kassen?
* Kommer näsa att vara tillbaka?
* Likaså Gardell?

Något Hästen får se upp med idag är Skövdes förstafemma som innehåller backarna Erik Rosén och Albin Lindgren samt Jesper Hultman, Johan Erkgärds och Henrik Thegel framåt. Det känns som att det är den femman som bär fram Skövde! Man får heller inte glömma målvakten Johannes Jönsson som är inlånad från Örebro och har gjort det mycket bra sedan han kom till SIK. Senast mot Tingsryd räddade han 25 av 26 skott och hade en räddningsprocent på 96.15%. Gäller nog för hemmalaget att få hål på Jönsson tidigt så han inte kommer in i ett så kallat "flow".

I det stora hela tycker jag att det här är en match som Vita Hästen ska vinna ganska klart om man ska kolla på lagen och deras prestation hittills under säsongen, gör man bara det man ska så kommer man att ta 3 poäng! Dock kommer bortalaget garanterat komma taggade till matchen och vill nog gärna vara det första bortalaget som åker ifrån Himpa med 3 poäng den här säsongen!

Hoppas även på att det blir mycket folk i publiken idag, Skövde hade 2002 i premiären hemma mot Tingsryd, idag är det upp till norrköpingspubliken att slå detta! Jag vet att det är JVM final ikväll men ni hinner hem gott folk, i alla fall om man är härifrån staden.

Nu sluter vi upp och bär fram våra Hästar mot både klubbens och fansen mål: Hockeyallsvenskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar