onsdag 29 januari 2014

Vinst och serieledning!

Vita Hästen vann kvällens match hemma mot Mörrum med 4-1.  Samtidigt övertog man serieledningen då Kallinge/Ronneby fick stryk mot Tingsryd med 2-3.

Hästen fick ett gyllene läge att ta ledningen redan i inledningen av matchen när man fick spela 5 mot 3. Dock lyckades man inte ta vara på tillfället.

Hemmalaget tog sedan ledningen efter 8.41 genom Henrik Bankelius på en målvaktsretur.
Resultatet står sig sedan perioden ut och skotten blir 10-10.
En ganska dålig period med väldigt haffsigt spel. Vita Hästen kändes som det bättre laget under flrsta perioden och det kändes som att Mörrum dumpade puck så fort man kom över röd. Annars som sagt en ganska dålig period spelmässigt.

I andra perioden kommer Hästen ut mycket bättre och har mer fart i sitt spel. Man får ytterligare ett 5 mot 3 läge och denna gången resulterar det. Niklas Lihagen sprätter in pucken på ett direktskott vilket innebär 2-0.
Mörrum reducerar sedan till 2-1 innan Marcus Eriksson utökade hemmalagets ledning till 3-1 32sekunder innan periodvila.
Sammanfattningsvis en mycket bättre period av Hästen. Jag tycker man kontrollerade matchen fullständigt även om Mörrum inte var ofarliga. Skotten blir 13-7 till Hästen.

I sista perioden får sedan Mörrum ett par lägen att komma in i matchen igen då man spelade powerplay ett par gånger och även 6 mot 3 på slutet. Dock lyckades man inte ta vara på tillfället utan istället gjorde Henrik Bankelius 4-1 för Hästen i tom kasse! Skotten 4-18 till Mörrums favör.
Totalt blir skotten 27-35 till Mörrum.

Oroväckande för Hästen så fick William Wallén kliva av matchen redan i första perioden. Såg ut som en befarad hjärnskakning.

Extra beröm idag går till Gustaf Gardell och Henrik Bankelius som stod för 2+2 idag! Även Sperrle ska ha beröm med sina 97.14% i räddningsprocent.