lördag 1 februari 2014

Hånberg snack!

Tog ett snack med Pelle Hånberg såhär dagen efter den tunga förlusten mot Helsingborg. 


Fick igår ett sms av Pelle efter matchen där han var arg och besviken på spelarnas uppträdande i första perioden, det var där man förlorade matchen tyckte han. Man har kommit överrens om vissa saker innan matchen sen när väl matchen börjar gör spelarna något helt annat. Hästen sköt dock 30 skott under matchen och gjorde bara ett mål, det är svårt att vinna några matcher då. Man var ineffektiva samtidigt som avsluten kunde varit av bättre klass. Efter förlusterna mot Kallinge och Mariestad tog Pelle på sig ansvaret men den här matchen sa han får spelarna själva rannsaka sig själva.

Samtidigt påpekade Pelle att man kan inte gräma sig för mycket över förlusten, matcherna ligger tätt nu i Allettan och nu är det en ny dag och en ny match att se fram emot. Man hinner inte tänka för mycket på en förlust vid den här årstiden och heller inte glädjas så länge åt när man vinner.

Man har fortfarande allt i egna händer, men Pelle erkänner att det varit lite svajigt i laget ett tag nu och hoppas kunna hitta stabiliteten i laget och spelet fortast möjligt, förhoppningsvis redan imorgon mot Tingsryd. En otroligt viktig match där man så gott som säkrar en andra plats vid seger, samtidigt möts Kallinge och Mariestad. Dock går man givetvis för att vinna serien, något annat finns inte på kartan!

Till matchen imorgon så saknas det fortfarande en hel del spelare:

* William Wallén känner sig bättre men står över imorgon då läkaren sagt ifrån, en smäll mot huvudet kan innebär att säsongen är över. Man siktar på att han ska kunna medverka de sista två matcherna i Allettan.

* Linus Näsström kommer inte till spel, såret i knävecket har fortfarande inte läkt.

* Maksim Matushkin är fortfarande sjuk, åkt på någon influensa och kommer inte delta imorgon.

* Jeff Jakobs känner sig bättre i huvudet och kommer att testa på matchvärmningen imorgon, där avgörs det om han kommer till spel eller ej.


Däremot kommer Michael Nylander komma till spel, men Pelle kunde inte svara på vilken omgivning han kommer ha runt sig, det avgörs imorgon det också.
Det som dock är klart är att Macke-Sama-Banka kommer lira imorgon tillsammans, det var den formationen som fick godkänt nu senast mot Helsingborg. Coach Hånberg säger att det finns ingen anledning till att splittra på den kedjan.

Likaså vem det är som kommer vakta kassen är inte helt klart, avgörs efter värmningen imorgon enligt Pelle.
Daniel Sperrle har gjort det mycket bra nu i Allettan men jag kan inte tänka mig något annat än att Axel Brage kommer att vakta kassen imorgon med tanke på att Sperrle är med LHC idag till Luleå för match. Så ni kan nog räkna med att Brage gör debut imorgon.

Nu ser vi till att fylla hallen imorgon, det är en gratismatch samtidigt som Hästen behöver allt stöd som de kan få!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar