fredag 21 mars 2014

4:e raka för Hästen!

Hästen ångar verkligen på! Ikväll tog man sin fjärde raka seger i kvalserien då man besegrade Björklöven med 3-2 inför hela 4263 i publiken! Därmed har man maximala 12 poäng inspelade!

Första perioden var en väldigt jämn period där lagen bytte chanser, ett litet övertag för Björklöven måste jag nog säga. Dock var det Hästen som vann första perioden med 1-0 efter mål av Linus Näsström i Powerplay.

Andra perioden blev sedan mållös, en period där Hästen hade det tufft och Björklöven pressade på utan att få in något mål.

I sista perioden drog Näsa på sig en utvisning nästan direkt. Och precis när Hästen klarade av boxplay spelet så gjorde Björklöven 1-1.
Sedan fick Hästen chansen i powerplay och man tog återigen ledningen efter mål av Marcus Eriksson efter 8.22 spelat i sista perioden. Kort efteråt fick Hästen spela boxplay igen och Björklöven kvitterade återigen genom duktige Tommy Wargh!
Med 21 sekunder kvar av tredje perioden kommer avgörandet. Christoffer Björklund i Hästen får in pucken framför mål och där studsar pucken på en björklöven spelare (Per Hållberg tror jag) och det blir självmål! Snacka om flyt för Hästen! De sista sekunderna händer inget farligt utan matchen blev 3-2 för Vita Hästen!

----

Ja vad ska man säga? Allt går Hästens väg känns det som! Jag tycker nog att Björklöven var lite bättre om man ska se på hir matchen var i sin helhet. Dock är Hästen förtillfället i otroligt form!

----

Publiken!! Vilket jävla tryck i hallen, magiskt! Måste vara inspirerande som spelare att komma ut på isen och spela inför den här publiken!

----

Man ska aldrig klaga egentligen men var det någon mer som tyckte att domaren tog lite väl mycket utvisningar på Hästen i jämförelse med Björklöven?

----

Axel Brage blev utsedd till bästa hemmaspelare, helt rätt! Han räddar hela 39skott av 41 och en räddningsprocent på 95.12%! Fyfan vad grym han är alltså!

----

Stefan Erkgärds!? Dras med en knäskada men det ser man inget utav. Vilken kille, stor eloge till Stefan som gör ett oerhört bra jobb på isen och som sällan gör ett misstag! Han syns inte ofta i poängprotokollet men oj så bra han är i försvaret!

----

Troja slår Tingsryd borta med 4-3 och Kallinge vann borta mot Piteå med 5-2. Ja som sagt, allt går Hästens väg! Hoppas det fortsätter så, på söndag är det ny match hemma i himpa då Tingsryd kommer på besök!

----

Avslutar med att nämna Jeff Jakobs! Har ni sett en gladare hockeyspelare förut som i stort sett aldrig får någon istid? Man kan inte göra annat än att älska den snubben, vilken glädje efter matchen och vilken inlevelse han har under matchens gång!!

Fyll gärna på med lite kommentarer hur du tyckte matchen var!

3 kommentarer:

 1. Fick han spela mycket Jeff J?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en minut tror jag och ändå gladast av alla!:)

   Radera
  2. DU SKA VÄL INTE GÅ UT O PRATA OM SKADOR FÖRFAN

   Radera