lördag 29 mars 2014

I fokus: Marcus Eriksson!

Dags för en ny intervju där Vita Hästens poängkung Marcus Eriksson är i fokus!
Dessa "I fokus" intervjuer går ut på att ni läsare får ställa valfria frågor till spelaren och sedan väljer jag ut ett antal frågor av dessa. Sedan ska spelaren grillas!
Här nedan kommer frågorna och svaren:


Foto: Benjamin Lindkvist

Handen på hjärtat, varför flyttade du hem? Du platsar ju i Allsvenskan.
- Jag flyttade hem för att familjen bodde kvar här i Norrköping och jag kände att det inte funkade att bo kvar där då så vi tog beslutet att jag skulle flytta hem.

Många säger att du har blivit mycket bättre i det defensiva spelet än du var innan. Var detta något du tränade på i Västerås lr något du generellt tränat på?
- Jag blev bättre defensivt redan när Sune var här tycker jag . När jag sen bytte till Västerås så spelar dom väldigt strikt försvarsspel och att man spelar klart försvarsspelet innan man anfaller, och följde man inte det så fick man inte spela så mycket. Så därför så blev det att man tänkte försvar först och det har gjort mig ännu bättre defensivt men det finns fortfarande en del att jobba på defensivt.

Vad tycker du om fansen i norrköping? Skillnad mot västerås? Var dom så hängivna att dom stod kl 3 på natten och vinkade er välkomna hem?
- Tycker att fansen här är grymma nu och vi har ett enormt stöd på läktaren. Västerås har också bra fans men jag har aldrig varit med om att några står och skjuter fyrverkerier kl 3 på natten när man kommer hem förut och det va ju lite annorlunda och väldigt roligt.

Blir du igenkänd som "Hästens skyttekung" på stan etc och vad tycker du om det?
- Nej det är inte så många som kommer fram till en på stan utan det är oftast dom man redan känner som kan säga nått. Men det är kul att man har börjat höra att folk pratar hockey nu mer än förut. Man hör lite på stan, i affären och när man käkar lunch och det är väldigt kul.

Hur känns det att ha en helt egen Klack-sång och kan du sjunga den själv, kan du texten?
- Det är väldigt kul och ja jag kan texten. Näsa brukar köra ramsan ibland när jag gör mål, han tycker den är rolig.

Har du någon mer talang än hockey? Matlagning, musikinstrument, partytricks?
- Nä tyvärr inte. Är helt talanglös utanför isen:) Har en sak, jag är grym på Football Manager. Vet inte hur många tripplar jag har med Manchester United på det.

OM Hästen går upp till Allsvenskan och samtidigt vill lite större klubbar ha dig , stannar du i Hästen då?
- Det har jag inte funderat på. Men som alla spelare vill så vill man ju så högt upp som det går. Men jag kan bara bryta kontraktet för att gå till SHL och chansen att det händer tror jag inte är särskilt stor.

Du har en väldigt säregen skridskoåkning, du liksom trippar fram likt en ponny som kommer ut på grönbete. Hur kommer det sig att du använder dig av den "tekniken" och hur mycket glirningar får du av de andra i laget för din "stil" ? Det är förövrigt mitt partytrick numera. mvh Zebastian Ripnäs
- Haha inte så kul att man ser ut som en ponny när man åker. Vet inte varför jag åker så, alla spelare har ju sin åkstil och ser olika ut så det blir väl bara som det blir. Ja Johan Bulow brukade faktiskt imitera mig på glöggmatchen vid jul för nått år sedan och det var ju ganska komiskt, vi är ju inte direkt lika på isen. Fortsätt med det partytricket!

Du har ju varit med och kvalat med hästen tidigare och misslyckats, vad är skillnaden med laget iår jämfört med tidigare kvalår?
- Det är nog att vi är fler som kvalat förut och har rutin från det. Det är speciellt att spela en kvalserie och det är bra om man varit med om det förut nån gång. Jag kan inte komma på nått lag som gått upp första gången man varit i en kvalserie. Sen har ju brage varit grym och man behöver ha en målvakt som står på huvudet om man ska gå upp.

Om du fick välja ett SHL-lag att spela i, vilket och varför just det laget?
- AIK! Det har varit mitt favoritlag från då farsan lirade där.

Vilket är ditt absolut bästa hockeyminne, allt från ner till knatteålder till nu?
- Det är nog det vi är i nu måste jag säga. Det är kul att vara en del av denna resa som vi gör nu och det skulle vara stort att få vara med att ta upp Vita Hästen efter alla dessa år!

Jag fick intrycket av att du sökte ny utmaning(klandrar dig inte för det, unnade dig det snarare) i och med att du gick till Västerås inför förra säsongen. Men inför denna kom du tillbaka, pga familjeskäl som jag fattade det. Men hur hittade du motivationen att spela på denna nivå igen, med trist grundserie och allt, nu när du varit uppe i Allsvenskan och ändå gjorde bra ifrån dig där?
- Ja jag tyckte att det var dags att testa nått nytt och det var ett väldigt nyttigt år för mig. Det man försöker motivera sig med hela hösten är ju tankar på det som spelas nu och hur grymt kul det är. Men det är klart att ibland har man motivationsbrist under hösten.

Hur går snacket med farsan din nu när du gjort mer poäng än honom, men hans nummer blivit upphissad i taket? Är för övrigt övertygad om att ditt med kommer hänga där en dag.
- Vi har inte pratat nått om hans tröja eller att jag gjort mer pinnar än honom nu på ett tag. Jag har slutat att diskutera det med honom. Han försöker alltid skylla på att dom spelade i en högre division då och att till och med han skulle ju kunna göra mål på Grästorp nu så då låter jag honom tro det. Men det är klart att det är kul att hans tröja hänger där, det har han gjort sig förtjänt av.

Hur ställer du dig till om du skulle få erbjudande att spela utomlands? Är det något du har fått erbjudande om förut?
- Har haft några anbud men jag har alltid känt att jag vill se hur långt jag kan gå i Sverige först. Sen när jag blivit lite äldre kanske man avslutar sin karriär med nått år utomlands. Men det är inget som lockar just nu, om det nu inte va riktigt bra pengamässigt för då kanske man skulle ta sig en funderare.

Vilken sång, moment, klack-grej är din favorit? Vad ger dig gåshud eller får dig att le etc?
- Det är nog när alla skriker efternamnet när man gjort mål. Dom senaste matcherna har man ju ryst till när man hör 4000 pers skrika sitt efternamn!

Vem är enligt dig lagets pajas? Maxim?
- Det finns några stycken och Maxim är en av dom. Torsten, Norin och Näsa är också med på den listan.

Varför denna satans långa klubba, hur många gånger i karriären har motståndet begärt mätning?
- Jag har nog alltid gillat långa klubbor men det var nog när jag var 16 som jag började med så här långa. Jag tycker att det är skönare att hantera pucken med en lång klubba, det är väl huvudsyftet varför jag kör med det. Jag har faktiskt försökt kapa av lite för en säsong sedan men det funkade inte. Nä det är aldrig någon som har begärt mätning, jag tror faktiskt jag har 10 centimeter tillgodo på vad reglerna säger så jag kanske förlänger den ännu mer.

Niklas Lihagen grillades förra gången och han fick ställa valfri fråga till dig och såhär lyder den: Tror du att du kommer spela i elitserien någon gång i din karriär?
- Nej det tror jag nog inte. Känns som det ska mycket till för att ett SHL lag ska plocka in en 29 åring från div 1.


I och med att du blivit grillad nu så ska du få ställa valfri fråga till nästa spelare som ska bli grillad och den personen är Torsten!
- Du har ju tagit Anton lite under dina vingar, tycker du att det finns hopp för honom eller är han ett omöjligt fall???


Tack Macke för att du tog dig tid att ställa upp på intervjun, lycka till i fortsatta matcher i kvalserien! Att spela i SHL med Hästen innan du lägger skridskorna på hyllan vore väl nåt?

1 kommentar:

  1. Dessa är mycket roliga att läsa, bra jobbat!

    SvaraRadera