torsdag 27 mars 2014

I fokus: Niklas Lihagen!

Dags för en ny intervju där Vita Hästens lagkapten Niklas Lihagen är i fokus!
Dessa "I fokus" intervjuer går ut på att ni läsare får ställa valfria frågor till spelaren och sedan väljer jag ut ett antal frågor av dessa. Sedan ska spelaren grillas!
Här nedan kommer frågorna och svaren:


Ok, Lihagen. Du är ju grymt bra på långa dragningar. Men HUR LÅNG är egentligen den längsta dragningen du gjort?
- Haha längsta dragningen? Jadu, borde väl va nånstans runt 3,5 meter eftersom klubban är runt 1.80:)

Ser du några likheter mellan Hästen och Örebro när ni gick upp till allsvenskan? Isåfall vilka?
- Jo det finns det, kompetenta lag båda två och sedan ett uttalat mål om att gå upp i AS!

Hur mycket har du att säga till om vad gäller taktiken i och med att du är lagkapten?
- Jag försöker vara med och påverka taktiken en hel del, Pelle har ju även ett sådant ledarskap att vi som har samlat på oss kunskaper genom åren har möjlighet att påverka dom bitarna.

Hur kändes det att börja spela hockey igen efter hjärtstilleståndet? Såg du t.ex hockeykarriären "med andra ögon", så att säga, än innan?
- När jag spelade första matchen igen efter att varit borta så var det helt overkligt, jag förstod inte att jag hade spelat match igen knappt, och det är klart att i början efter händelsen så såg jag livet i ett annat perspektiv, men nu känna det mer som det nästan inte hänt, och livet är mer i det normala, men jag kan alltid hämta styrka genom o tänka på vad jag tagit mig igenom.

Ditt skott är lite speciellt, kommer vi få se dig skjuta slagskott någon gång?
- Tror inte jag skjutit slagskott på match iår men på träningar har det blivit ett fåtal! haha, så
det är nog störst chans på träning:)

Varför får man aldrig se dig tacklas för?
- Jag tacklades väl lite grann före jul?:) Men jag lägger kraften på andra ställen i spelet där det behövs mer som jag anser..

Hur kommer det sig att du har koll på alla singelbrudar i stan? Stämmer det? 
- Haha, det stämmer inte! Jag känner generellt inte så mycket folk alls i norrköping så det finns många i laget som har bättre koll än jag!

Enligt uppgift i tidigare "grillningar" hänger ni mycket hemma hos dig. Hur kommer det sig och vad gör ni?
- Vi umgås och lagar lite käk o kollar sport. Är väl mest att jag har en stor soffa och stort vardagsrum så många får plats som gör att vi mest har hängt hos mig.

Du pekas ut som en riktig 'prankster', en som skojar till det. Vilket är det bästa praktical joke du lyckats med, någonsin? Och nämn ett som du iscensatt men ännu inte blivit avslöjad för?
- Jo det har blivit en del pranks genom åren och jag får alltid skulden så fort det händer nått.. Svårt o ta ut det bästa och historien blir aldrig lika rolig som när man upplever det på plats! Jag brukar alltid läcka ut förr eller senare om jag gjort nått Prank så tror inte det finns något vad jag kan komma på där ingen vet att jag gjort det..

Vilken sång, moment, klack-grej är din favorit? Vad ger dig gåshud eller får dig att le etc?
- När hela hallen ropar efternamnet när jag gjort mål, det är skönaste tycker jag!

Innan du bestämde dig för Hästen, hade du fått förslag/förfrågningar från Allsvenska klubbar då? 
Om ja, varför tackade du nej till dem?
- Jo det hade jag men inget som passade bra socialt, och dels ville jag spela i en klubb som hade ett högt uppsatt mål att ta sig någonstans.

Hur ser du på utlåningen till Björklöven så här i efterhand?
- En bra erfarenhet även om det vart kort tid där uppe. Väldigt speciell situation faktiskt att komma in in i ny grupp helt plötsligt och förväntas bidra.

Du har spelat både center och på kanten under säsongen, vilket föredrar du och varför?
- Jag passar väl egentligen bättre som center men ibland behöver man få igång åkningen lite mer o då kan det vara nyttigt o komma ut på en kant. Men ser mig själv mest som center.

Har du eller någon annan i laget någon konstig och lyckobringande ritual som alltid måste genomföras i samband med match?
- Nej inte vad jag vet.

Maxim verkar lite rebellisk och uppstudsig, är det för att du tagit honom under dina vingar och får agera fadersgestalt så här när pojken är ensam ute i vida världen?
- Haha ja, Maxim får lite hybris då och då, så han behöver nån som tar ner han på jorden lite ibland.  Så har tagit på mig den rollen! Så han kommer ofta o söker trygghet!


Avslutningsvis, nästa spelare att grillas kommer vara Macke. Du får nu chansen att ställa valfri fråga till honom när han ska grillas, hur lyder den?
- Tror du att du kommer spela i elitserien någon gång i din karriär?


Jag tackar Niklas Lihagen för intervjun och öndkar lycka till de resterande matcherna i kvalserien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar