torsdag 13 mars 2014

Intervju med Filip Owesson!

Inför kvalserien som börjar idag har jag lyckats få till en intervju med en spelare/tränare från varje lag. Sist ut idag är Tingsryds Filip Owesson och intervjun kommer nedan:

Grattis till kvalserieplatsen, hur känns det?
- Tack så mycket! Det känns riktigt bra, innan säsongen trodde ingen riktigt på oss med tanke på ekonomin i klubben och att vi har mycket nytt i laget. Folket här i byn sa att tar man sig till Allettan är det en godkänd säsong, ingen visste väl riktigt var vi stod innan säsongen. Vi gjorde en riktigt stark grundserie för att sedan ta oss till playoff från allettan i sista omgången. Nu är vi i kvalserien och det är bara att njuta.

Ja på tal om allettan, ni började ju den riktigt jävla dåligt rent ut sagt, ändrade ni på något under allettans gång?
- Vad gäller det spelmässiga ändrade vi inte på något, alla visste att vårat spel funkade med tanke på grundserien och både vi spelare och även coach trodde på det vi gjorde. Givetvis hade vi nåt möte där vi samlades och pratade igenom allting men sedan handlar det mesta om att man ska försöka vända "stolpe ut" till "stolpe in" istället. Men alla har dippar någon gång under säsongen och vi har förhoppningsvis haft vår nu.

Själv tror jag på en tight kvalserie, dina tankar om kvalserien?
- Det tror jag också att det kommer bli. Jag var med förra året och spelade negativt kval med Tingsryd och jag kan säga att det är inte speciellt roligt, man har i stort sett allt att förlora! Nu när man kommer som div.1 lag in i kvalserien så har man vunnit väldigt mycket under säsongen och man har ett självförtroende på topp, det är som natt och dag mot förra säsongens kval.

Vad är det som talar för er i kvalserien?
- Vi har tagit oss samman, rest oss från den bedrövliga starten i Allettan. Vi har vänt många matcher från underläge till vinst. Ett exempel på det är sista matchen mot Vimmerby då vi hade tvåmåls underläge inför sista men lyckas ändå reda ut det. Vi har en väldigt hög moral i laget och vi är väldigt svårslagna hemma i Nelson Garden Arena.

Till sist Filip, vilka lag går till allsvenskan?
- Givetvis tror jag på oss själva TAIF, sen är det lite mer osäkert, hmm...

Du måste säga ett lag till?
- Okej då säger jag väl Kallinge då.


Jag tackar Filip för ett väldigt trevligt telefonsamtal och önskar honom lycka till i dagens premiär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar