lördag 8 mars 2014

Nu tar vi det efterlängtade steget!

Vita Hästen vann gårdagens match mot Visby/Roma med förkrossande 6-0 och nu väntar kvalserien! Det var egentligen aldrig något snack om saken, Hästen ledde med 3-0 efter första perioden och matchen var så gott som klar redan då! 
Jag lovade videos från matchen men tyvärr blev det ingen. Jag bara njöt en kväll som denna och jag hoppas ni har förståelse för det! 


Jag måste bara nämna en annan sak först:
Pelle Hånberg skulle ringt mig under gårdagen innan matchen för att ge lite tankar kring matchen mot Visby. Dock fick jag aldrig något samtal. När jag kom till hallen igår träffade jag Pelle av en slump 40-45min innan matchstart och han säger: "Tjena Mattias, Sorry att jag inte ringt idag, har haft fullt upp". Ja vad ska man säga?
Hallå Pelle, slappna av! Det är match snart, oss bloggare får du ta när du har tid med det.
Det jag vill komma till med det här är att Pelle bryr sig så jäkla mycket om föreningen, laget, supportrarna, ja allt! Blir bara mer och mer säkrare på att det är rätt man för att ta laget till allsvenskan.

Om vi återgår till själva matchen då. Det var som sagt aldrig något snack om saken. Visby hade nog behövt göra första målet i matchen för att de skulle haft någon chans. Istället gjorde Hästen 3-0 på Visby efter första perioden efter mål av Jesper Samuelsson, Henrik Bankelius och Maksim Matushkin.
En period som Hästen ägde från början till slut.

Andra perioden blev lite sämre, kan lätt bli så när man har en 3-0 ledning att gå på. Dock bevakade Hästen det mycket bra och det kändes aldrig direkt farligt för Visby.

I sista perioden gjorde Hästen två snabba mål fram till 5-0 genom Jesper Samuelsson och Peter Nylander och matchen var klar! Man utökade sedan till 6-0 genom Henrik Thegel, hans första mål i hästentröjan.

----

Vilket drag det var i hallen! Publiken bjöd verkligen till under matchen och spelarna på isen bjöd tillbaka med underbar ishockey. Så här ska det vara i hallen varje match nu! 3729 åskådare är otroligt bra för en playoff 3 match!

----

Hästen gör 4 mål i Powerplay i matchen, riktigt effektiva! Man har gjort 5 mål på 8 Powerplay vilket ger 62.50% i PP på två matcher. Riktigt jävla bra siffror!!

----

Axel Brage håller nollan! Efter en mindre bra match senast mot Visby tog han verkligen revansch! Han behövde kanske inte göra det svettigaste räddningarna i sin karriär men det är inte lätt att stå sysslolös långa stunder i matchen som målvakt. Skönt o se Brage i kassen, tror det är en målvakt som kan bära Hästen till allsvenskan den här säsongen.


----

Kedjan med Macke-Sama-Banka var riktigt bra under matchen, övriga var också riktigt bra men vill främst framhäva dessa killar! Macke t.ex som var osäker till spel pga sjukdom går in och gör 4 assist under matchen! Sama får utdelning på chanserna och står för 2+1. Banka gör alltid ett otroligt bra jobb och fick ihop 1+1. Höll nästan på att glömma en spelare, Markus Gunnarsson! Han blir bara bättre och bättre i mina ögon!
Ja man kan ju som sagt nämna hela laget efter en sån här match, magisk afton igår!

----

Avslutningsvis så fick jag ett sms från Hånberg efter matchen igår där det stod:

Vilken kväll, vilket drag i hallen, vilken publik, vilka lirare i laget, vilka härliga medarbetare man har, 3 storspelare hedrade!! En fulländad kväll i härliga Norrköping.
Hälsa fansen att vi är en stor hockeyfamilj, Tillsammans är vi starka!
Pelle H

2 kommentarer:

 1. Glöm inte nyllet. Bra fart under skrillorna och ett mål. Fantastisk
  stämning igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, man skulle kunna nämna hela laget!

   Radera