tisdag 4 mars 2014

"Nyckeln kommer bli att ha tålamod"

Har varit väldigt mycket Hästen nu på sistone men det blir lätt så när det börjar närma sig Playoff plus att bloggen främst ska handla om just Hästen! Så jag tänkte att jag skulle göra något på bloggen som inte handlar om Hästen men likväl så kom Hästen in i bilden ändå. Här nedan kommer en intervju med ex-Hästen Johan Erkgärds som numera spelar i Nyköping.

Du lämnade Skövde för spel i Nyköping, hur kommer det sig att det blev just Nyköping?

- Det stod mellan en del klubbar men tillslut kände jag att Nyköping har ett ruggigt bra lag och jag tror mycket på det här laget. Samtidigt som jag pratade massor med "Högga" och jag kände några här sen innan.Ni ska möta Tingsryd nu i PO3, enligt mig den mest ovissa matchserien. Tankar kring att möta Taif?

- Taif är ett klassiskt lag och är alltid bra, har mött dom en gång själv i år o sett dom både mot oss och mot Hästen så jag har ganska bra koll på dom.Vad tror du kommer bli nyckeln till seger mot Tingsryd?

- Nyckeln kommer bli att ha tålamod. Tiden talar för oss, minst misstag vinner. Så brukar det vara i playoff matcher. Alla lag är såpass jämna så det gäller att vara noga o konsekventa i allt man gör.Hur skulle det kännas att ta sig till en kvalserie med Nyköping?

- Det skulle kännas helt underbart, det här har jag längtat efter sen vi i Hästen åkte ut mot Karlskrona i den sista PO3 matchen för 2 säsonger sen, när vi var överlägsna men Leinonen i deras kasse stod på huvudet. Vi hade så sjukt bra lag då, hade vi vunnit den hade vi gått upp, Ångesten man hade då har jag aldrig upplevt, den vägrar jag ha igen.


Vad händer för din del efter säsongen? Tillbaka till Skövde?

- Jag vet inte vad som händer, det ordnar sig alltid så vi får se.Till sist, hur tror du det går nu i första playoffmatchen mot Tingsryd?
- Det gäller att vara med från början där nere i skogen, är vi det så vinner vi med 1-4. Är vi inte det så vinner vi med 3-5 ;)

2 kommentarer:

  1. Älskad och saknad!
    Hoppas du kommer komma tillbaka till Hästen en vacker dag, då folk i föreningen inser att man förlorade en riktigt bra hockeyspelare som visade ett stort hjärta för klubben!

    SvaraRadera
  2. Ja Erkgärds saknas massor! Syntes i Himpa när Skövde var på besök vilken otroligt bra hockeyspelare han är. Alltid välkommen tillbaka enligt mig :)

    SvaraRadera