måndag 21 april 2014

Intervju med Joakim Strandberg!

Dags för nästa intervju här på bloggen, denna gången är det Vita Hästens målvakt Joakim Strandberg tur att bli intervjuad, Joakim som tyvärr fick sin debutsäsong i Hästen förstörd pga skada. Nu är han på väg tillbaka och jag kollade läget med honom. Intervjun ser ni här nedan!

Foto: vitahasten.se

Din första säsong blev kanske inte riktigt vad du och Hästen hade hoppats på i och med din skada, kan du berätta lite om den?
- Det blev såklart olyckligt och inget som man hade planerat skulle ske. Men åkomman som orsakade skadeproblemen berodde på en medfödd "defekt" i form av benpålagringar som befann sig på lårbenshalsen vid höftkulan, så kallad "Hip Impingement" . Det är något som man får i en tidig ålder (varför oklart) och det är väldigt olika från person till person hur och när det bryter ut, detta hade kunnat ske mig för 3 år sen, eller om 3 år. Som jag förstår det så kan man klara sig med det fram tills att "Mercedes Benz" benen i bäckenhålan där höftkulan rör sig förbenas, dom är lite "flexibla" fram tills man är i ungefär 25 år och när detta sker som i mitt fall då, blir det att man pressar in massa i en yta som den inte får plats i, därav symptom som smärta i höft/ljumsk området pga. saker som kommer i kläm. Dock är jag väldigt tacksam att jag snabbt fick reda på varför jag fick problem, och att jag snabbt kunde göra något åt det. Ju längre man går med det desto mindre chans har man att kunna bli precis som förut. Så som sagt, är väldigt glad att det är gjort och väldigt nöjd med hur det känns idag. Enbart positiv energi skickas runt i mitt blod just nu! Kanske hjälper det med läkprocessen?! varför chansa..

Du har ju opererats och rehaben är i full gång, när beräknas du kunna vara med och träna för fullt?
- Som sagt, i dagsläget känns det bra och jag är övertygad att jag kommer kunna vara med och köra 100% när det är dags att göra det. Självklart kan man inte veta utgången av ett lopp innan det är sprunget, men i dem tankebanorna har jag ingenting att vinna.

Vita Hästen har ju gått ut i media och sagt att de vill ha dig kvar som en av de tre målvakterna i truppen, tyder på att de tror på dig väldigt mycket med tanke på hur din första säsong blev?
- Jag är jättetacksam att jag har hamnat i en förening som Vita Hästen och dem har som du säger, visat ett väldigt stort förtroende för mig som individ och som spelare. Dem stöttade mig i beslutet jag tog att tänka långsiktigt för att inte behöva gå och dras med osäkerheten kring att inte veta om höften skulle krångla från dag till dag. Nu är det åtgärdat och nu ska jag kunna fortsätta min satsning framåt i karriären problemfritt (Peppar peppar...) Jag har haft en målmedveten satsning de senaste 2,5 åren för att placera mig i en position att klubbledare i föreningar både i div 1 och allsvenskan inte skall kunna hitta någon individ som tränar/förbereder sig bättre än mig själv, hur långt jag har kommit låter jag vara osagt utan låter prestationerna och handlingarna tala för sig själva numera, vilket är ett tecken på mognad i mitt fall och även det är något jag har gjort mycket under de senaste 2 säsongerna, och jag är glad att under den tiden jag var här och de matcherna jag hann spela kunde visa att jag är värd att satsa på för klubben.

Vad tycker du annars om Norrköping som stad, trivs du bra?
- Kanonbra, också en av anledningarna att jag vill vara kvar.

Vad tycker du om norrköpingspubliken?
- Vilka hjältar! Det var verkligen hjärtvärmande hur många som var framme när jag var tillbaka i stan för fira avancemanget med laget och grattade mig, önskade mig väl i min rehab och tackade mig för den insatsen jag hann bidra med denna säsongen och önskade mig välkommen tillbaka nästa år! Jag var lite nervös att man skulle vara bortglömd på denna fantastiska resa laget gjorde i år men jag blev verkligen behandlad som om jag hade varit där varenda sekund på vägen. Likaså av grabbarna i laget. Fantastiskt.

Till sist, vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
- Med tanke på silly situationen så väljer jag personliga förväntningar på mig själv.
Växa, lära, leda och utvecklas. Gör man bra saker händer bra saker, sen får vi se i framtiden vad det innebär, men good shit happends to good people!


Jag gillar "Jockes" inställning skarpt, tror det kan bära långt om man har den inställningen som han har! Tycker även det är intressant och kul att Hästen vill ha kvar honom och att de tror på honom. Av det jag såg från Jocke säsongen som var, så tyckte jag det såg spännande ut!

2 kommentarer:

  1. Enligt Vita Hästens hemsida ska Jocke spela för klubben nästa säsong. :)

    SvaraRadera