måndag 7 juli 2014

Intervju med Daniel Sperrle!

Ja som de flesta vet nu så har Daniel Sperrle beslutat sig för att lägga plocken på hyllan. Han kan se tillbaka på en väldigt framgångsrik karriär med spel i lite olika länder. Jag kollade läget lite med Daniel kring beslutet och här nedan ser ni intervjun:

Nu står det alltså klart att du lägger plocken på hyllan, var det ett självklart beslut och vad ligger bakom beslutet?
- Det var inget självklart beslut. Utan det är något som vuxit fram efter säsongen. Vi håller på att flytta till Falun där vi köpt hus. Jag kommer att arbeta som säljare på Canon Business Center i Borlänge. Jag älskar att spela hockey och skulle kunnat spela några säsonger till. Men allt har sin tid. Jag ser det här som en investering för framtiden både för mig och min familj.

Om vi ser tillbaka lite på din karriär så har du varit runt lite kring olika klubbar, vad kommer vara det bästa respektive sämsta minnet från åren som gått?
- De bästa minnena jag har från min karriär är alla de härliga människor jag har haft förmånen att träffa och lära känna. Det sämsta minnet är all stryk kroppen har fått.

Du har ju spelat med/mot en hel del spelare genom åren, vem är den bästa spelaren du spelat med respektive mot i din karriär?
- Jag har spelat med och mot många bra spelare. Men några av de bästa jag mött är förmodligen Peter Forsberg, Henrik Lundqvist och Jaromir Jagr. Bland de bästa jag haft förmånen att spela tillsammans med är nog Henrik Lundqvist den allra bästa.

Du kom till Vita Hästen inför den gångna säsongen och lyckades få vara med att fixa det efterlängtade avancemanget, måste ändå kännas ganska skönt att avsluta karriären på det sättet?
- Givetvis var det otroligt roligt att vi lyckades att nå det mål som föreningen haft de senaste 18 åren. Jag håller med min gode vän Jeff Jakobs som ofta yppar uttrycket, "jag älskar att vinna hockeymatcher, att vinna hockeymatcher är det bästa som finns!". Men att avancera i seriesystemet är nog förmodligen snäppet bättre.

Efter att Axel Brage kom in i truppen fick du stå åt sidan men jag tycker du skötte hela situationen på ett väldigt professionellt sätt?
- Jag har en enormt hög yrkesstolthet som jag byggt upp under alla mina år som hockeyspelare. Därför tycker jag att det är det ända sättet att hantera en sådan situation. Att vara extremt professionell. Det är en grundförutsättning för att ett lag ska lyckas.

Vad händer nu för din del rent hockeymässigt? Kommer du vara aktiv på en lägre nivå eller går några tankar kring målvaktstränare kanske? 
- Rent hockeymässigt har jag inga planer just nu. Men jag kommer att träna och hålla igång fysiken. Efter så många år av hård träning har det blivit en livsstil för mig.

Avslutningsvis Daniel, vad skulle du vilja säga till de personer som följt dig genom åren?
- Till de människor som följt och stöttat mig genom åren vill jag rikta ett stort TACK! Tack för att ni varit en del av mitt liv och min resa.

Tack Daniel för att du ville ställa upp på intervjun och jag önskar dig all lycka i framtiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar