tisdag 5 augusti 2014

"Hästensupportrarna är grymma!"

Dags för ytterligare en intervju här på bloggen. Denna gången är det Vita Hästens Markus Gunnarsson som har ställt upp på en intervju som ni ser här nedan:


Om vi börjar med den gångna säsongen, hur tycker du att den var för dig från början till slutet?
- Säsongen var mycket upp och ner eftersom jag fick en skada tidigt som tog ett tag att komma tillbaka ifrån. Därefter gick det framåt och det kändes riktigt bra efter jul. Sen blev det ju tyvärr ett snöpligt slut.

Det blev som sagt inte riktigt som du hade hoppats på i kvalserien för din egen del, tänker du något på situationen fortfarande?
- I början tänkte jag på det rätt mycket men sen bestämde jag mig för att försöka glömma det som hänt och gå vidare. Det har inte varit helt enkelt eftersom många som jag inte träffat på ett tag frågar hur jag mår vilket gör att jag automatiskt tänker tillbaka. Självklart uppskattar man allas omtankar men det bidrar också till att jag tänker tillbaka. Men som sagt, det som hänt är historia och nu blickar jag bara framåt.

Det blev en lång rehab för din del efter smällen, hur känns det idag? Känner du av något?
- Ja det var oerhört frustrerande att det tog så lång tid att bli riktigt bra. Ett tag var jag orolig att det aldrig skulle släppa. Nu mår jag bra i alla fall så det känns väldigt skönt!

Kommande säsong blir din första på den här nivån, känner du av något redan nu på försäsongen att nivån höjts?
- Svårt att säga nu eftersom vi bara har haft ett par träningar tillsammans men en viss skillnad kan man nog känna av. Däremot tror jag att tempot och skillnaden kommer att bli större när folk börjar bli lite varmare i kläderna.

Hur ser du på konkurrenssituationen som är i laget? Tänker främst på forwardssidan för din del där det kommer vara 15forwards i truppen med Örebrolånen?
- För att kunna prestera bra under en lång säsong gäller det att ha en bred trupp vilket också leder till konkurrens. Konkurrensen bidrar till ett bättre tempo på träningarna där alla vill visa vad de kan. Det gör att man tar i lite extra hela tiden. Man kan bara påverka hur man själv spelar så jag försöker hela tiden ge 100% för att visa att jag vill spela.

Västerås väntar på bortais i premiären, vad har du för tankar kring den matchen?
- Västerås är ju ett av lagen som förväntas ligga i toppen av tabellen så det är såklart en tuff start. Däremot kommer det nog bli en ruskigt rolig match med bra stämning eftersom det verkar som att det blir en hel del Hästenfans på plats! Vi kommer att ha allting att vinna.

Ni är nykomlingar i allsvenskan och kommer vara underdogs i matcher vilket inte varit vanligt för Vita Hästen de senaste åren, hur ser du på det?
- Mm det kommer att vara en ny situation för Vita Hästen men det är roligt att slå i underläge eftersom man har allt att vinna. Det är också något vi ska försöka utnyttja eftersom det kan hända att vissa lag underskattar oss.

Vad har du för förväntningar inför säsongen om vi ser till din egen del?
- Först och främst ska det bli otroligt kul att äntligen få chansen att testa sina kunskaper i Hockeyallsvenskan. Jag hoppas givetvis att få så mycket speltid som möjligt och bevisa att jag håller för spel på den här nivån.

Du var en av spelarna jag verkligen ville att Hästen skulle behålla och jag blev uppriktigt sagt jävligt glad när det blev officiellt att du hade förnyat! Antar att du själv är mycket nöjd över att få chansen i HA med Hästen?
- Tack, kul att höra. Jag är väldigt glad att jag fått den här chansen. Det har varit målet sedan några år tillbaka så det känns inspirerande att det äntligen har blivit verklighet.

Du har ju blivit en favorit hos många hästensupportrar under din första säsong i Hästen och det märkte du säkert när du var tillbaka på isen efter skadan. Vad har du att säga om hästensupportrarna?
- Hästensupportrarna är grymma! Jag fick gåshud när jag fick alla applåder vid sista matchen. Jag får passa på att tacka för det fantastiska stödet jag fick under skadeperioden i slutet. Det bidrog till att det kändes lättare trots den dryga skadan.

Du har ju tidigare säsonger varit i himpa fast som motståndare till Hästen, kan du berätta lite hur du känt att vara motståndare i hallen men även känslan av att vara hemmaspelare i ett kokande himpa?
- Det är roligt att spela i Himpa både som motståndare och hemmaspelare eftersom det är så bra drag hela tiden. Atmosfären gör att adrenalinet pumpar extra! Det är givetvis roligare att ha buropen på sina sida istället för emot sig. Den stämningen som var i kvalserien i fjol var helt sjuk!

Avslutningsvis Gunnar, vem tror du blir säsongens utropstecken i Hästen och varför?
- Det blir Macke Eriksson utan tvekan! Vi har ju redan sett vilka kvaliteter han sitter inne på, däremot tror jag att en större del av hockeysverige kommer att få upp ögonen för honom i år. Han har en sådan sjuk finess och kvalité i sitt spel som gör att han alltid levererar. Det kommer att vara en man för toppen av poängligan i hockeyallsvenskan.


Powerbreak tackar Gunnar för intervjun och önskar stort lycka till i Allsvenskan kommande säsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar