fredag 19 september 2014

Hästen förlorade på straffar!

Hästen åkte ikväll på sin första förlust för säsongen då man förlorade på straffar mot Södertälje på bortais. En poäng som jag anser vara mer än godkänt på förhand!

Södertälje öppnade matchen riktigt bra och det tog bara 2.13 för SSK att ta ledningen genom Jonas Engström som snyggt satte pucken högt förbi Brage.
Sedan åkte Riley Armstrong i Hästen på en utvisning och i powerplayet pricksköt David Lidström in 2-0. Resultatet stod sig sedan perioden ut, en period som HELT gick till hemmalaget. Skotten säger det mesta: 12-3!

Södertälje fortsatte och malde på i andra perioden men Hästen och främst Axel Brage stod emot.
Efter 12.06 fick Tobias Liljendahl tag i pucken vid mittlinjen och åkte i hög fart in i Södertäljes zon. Han fick fritt fram och sköt snyggt in reduceringen. Vilken chock för hemmalaget! Efter målet kom Hästen in i magchen lite mer och fick äga lite mer puck.
2-1 stod sig perioden ut och skotten i andra perioden blev 14-3 till hemmalaget, totalt 26-6!

I sista perioden kom Hästen nästan ut som ett nytt lag och man var precis så diciplinerade som föregående matcher.
Kvitteringen kom! Hästen fick chansen i powerplay och tog den. Marcus Eriksson gjorde 2-2 efter ett riktigt snyggt spel! Man spottade upp sig rejält i tredje perioden och 2-2 stod sig perioden ut!

Sudden blev sedan mållös och straffar väntade!

Thegel och Åhsberg missade sina medan Donati satte sin. Men Södertälje satte två straffar och tog därmed bonuspoängen. 1 poäng till Hästen, 2 till ssk!

Bäst i Hästen idag var enligt mig Brage återigen och även Liljendahl!

Sammanfattningsvis:
Hästen får med sig en poäng från södertälje vilket är mycket bra! SSK dominerade de två första perioderna medans Hästen spottade upp sig i sista perioden! Man har fortfarande inte förlorat under ordinarie tid!

Nästa match är på söndag då Asplöven kommer till himpa! Matchstart är 15.00!