onsdag 1 oktober 2014

Intervju med Henrik "Klefa" Klefbäck!

Det började som ett löfte om Hästen lyckades ta klivet upp till hockeyallsvenskan. Sedan gjorde Henrik Klefa Klefbäck verklighet av det hela. Igår var det nämligen dags för honom att tatuera in Hästens f.d coach Pelle Hånberg på kroppen.
Läs intervjun nedan med en väldigt pratglad "Klefa" angående hela grejen och även ett utlåtande från Hånberg själv:

Klefas tatuering på Hånberg!

Kan du berätta lite mer om dig själv för de som inte vet?
- Snart 37 år & arbetar sedan 18 år tillbaka som "personlig pedagog" med rörelsehindrade- & handikappade barn & ungdomar. Man skulle enkelt kunna förklara det att det är en mix utav lärartjänst, assistenttjänst samt att jag arbetar med stora  habiliteringsbitar & vidarestudier samt vidareutveckling av vidarestudier mot gymnasium för rörelsehindrade- & handikappade.
Född i vår vackra stad Norrköping men till stor del fostrad & uppväxt hos mina morföräldrar i byn Levide (mellan Hemse & Klintehamn) på Gotland under mina barndomsår.

Om jag skulle beskriva mig själv så skulle jag använda mig utav 2st ord, blyg&engagerad.

Fastnade för hockeyn & dess intensitet under Elit 90 åren då jag upptäckte hockeyn med min pappa & morfar genom att följa med dom på matcher i ett vilt kokande Himmelstalundshallen.
Är idag hockeyförälder till en 12-årig målvakt & en 9-årig utespelare samt försöker att engagera mig med all kraft inom U-hockeyn, Hästen Fanz & för sek-arbetet som jag har en lite extra fetisch för.
Hockey för mig är så mycket mer än match & gameday, hockeyn den förenar, den utvecklar & skapar fantastiska möten mellan människor.

Kuriosa: Sångare i bandet Lydia!


Du är nu nytatuerad, kan du berätta lite mer om själva löftet och vad du tycker om Hånberg?
- Ja benet & mitt högra lår är enormt svullet & ömt idag, men det är av lycka & kärlek så det bekommer mig inte;-)
Jag såg en tråd på Himpafältet där det stod "Galna saker ni skulle kunna göra om vi går upp 13/14".
Min första känsla & mitt svar blev enkelt, då skall jag föreviga Pelle & ett löfte är ett löfte för mig. Så enkelt är det.
När Pelle kom till Norrköping & Vita Hästen på våren 2013 så medförde det i mitt tycke en sådan explosiv kraft & hjärtlig ödmjukhet som iag inte upplevt tidigare. Den formade & var  en bärande grund för avancemanget i mina ögon. Jag beundrar Pelle som person för sin varma öppenhjärtlighet, omtanke, hans person som stor humanism & känslomänniska.
Tattueringen är en hyllning till Pelle som människa & förebild för mig samt som headcoach & för det ouppnåeliga han lyckades nå & ge laget, oss Hästen Fanz & vår stad.
Den handlar inte om att vara konservativ i.o.m det som sedan hände, vilket vi vet att så kan det vara i sportens värld med snabba svängar & att Pelle fick lämna oss. Dagens stab med Czarnecki har mitt fulla stöd & förtroende.

Det fanns aldrig några tvivel på att backa ur?
- Som jag sa tidigare så är ett löfte alltid ett löfte för mig & det är så som jag fungerar som person. Har jag lovat något så vill jag arbeta för att uppnå det så gott jag kan. Så det förekom faktiskt inga tvivel eller att jag kände för att backa, detta skulle bara göras för Pelle var/är så värd det.

Hästen har ju börjat suveränt i hockeyallsvenskan, vad har du att säga om starten?
- När vi stod där berusade utav elektrisk eufori på isen i Ljungby i våras så sa jag att det kändes som man hade klivit ur fosterhinnan & förlösts med en massa bröder & systrar...avancemanget bringade obeskrivbara känslor. Denna öppning utav den allsvenska säsongen är som en obeskrivbar fortsättning utav förlossningen. Denna start är som den mest kärleksfulla uppväxt tillsammans med alla bröder & systrar. Jag letar & letar samt försöker gripa efter ord för att beskriva känslorna, men jag hittar inte några ord värdiga för det jag känner. Kan bara säga att det är en enorm kärlek som famnar.
Ha ha ha...herregud jag verkligen älskar staben & lagets positivitet, oslagbara samlade kraft & energi samt hur man står upp med lojalitet mot varandra i truppen, insatsen är rena erotiken.
Så har vi ju även den fantastiska sunda Fanzkulturen, den familjära känslan & synen att inom Hästen Fanz så är alla lika inför varandra som bara växer & växer. Det är underbart att uppleva.& att låta alla barn & ungdomar hos oss få ta del av det & vara en del utav det. Hockey skall upplevas ståendes & när den är som allra levandes & mest andandes i Hästen Fanz på sektion B.
Ibland får jag känslan av när jag som liten stod i kö med morfar utanför bensinmacken i Skarphagen för att få en biljett. Det är magiskt!

OM det skulle bli ett avancemang även den här säsongen, vad kommer du hitta på för något då?
- Haha Mattias, nu sätter du mig i en sväljande rävsax här;-)
Men jag är inte sen med att säga att en top 5 placering & jag sätter ett porträtt av Czarnecki & "Uffa" på kroppen;-)
Måste bara tillägga att det var grymt att få köra tifot för Czarnecki förra hemmamatchen mot Oskarshamn "Czarnecki dra ALDRIG åt helvete! " hoppas Niklas känner vårt stöd & förtroende för sitt arbete här i Vita Hästen & att Färjestadsspöket är något han kan släppa.

Pelle Hånberg säger såhär om tatueringen:
"- Jag är helt stum! Att han gjorde det!! Men det var ju hela laget som stod för prestationen, det vet vi ju alla. Men jag är väldigt glad och stolt över att jag fick leda laget!! Och ärad över Klefas utmärkelse!"

Bilder:1 kommentar:

  1. Så häftigt Och var stolt över din person som står för det man säger och lovar BRA gjort
    Mamma Mohlin

    SvaraRadera