fredag 10 oktober 2014

Karlskrona tog rättvis seger!

Vita Hästen förlorade kvällens match mot Karlskrona på straffar efter att bortalaget kvitterat med endast 11sekunder kvar att spela av tredje perioden!

Vita Hästen vann den första perioden med 1-0 efter mål av Henrik Bankelius. En period som var ganska jämn.

Andra perioden är bara att dra ett stort jäkla streck över för Hästen! Man gör nog sin sämsta period på väldigt väldigt länge. Karlskrona vinner den med 0-2 efter två mål av Jimmy Andersson. Det stämde inte alls för Hästens första kedja så långt och jag skrev på twitter att det säkert kommer vara dom som ligger bakom en eventuell vändning.

Och precis som jag skrev, de låg bakom vändningen! 2-2 kom genom Viktor Amnér i powerplay. Kort därefter gjorde Jesper Samuelsson 3-2 till Hästen, båda målen assisterades av Macke Eriksson.

Men kallduschen skulle komma! Karlskrona tog ut målvakten på slutet och fick in kvitteringen med 11 sekunder kvar av tredje perioden!

Matchen gick sedan till straffar där Karlskrona gjorde 2 mål och Hästen inget vilket innebar 2 poäng till khk och 1 poäng till Hästen.

----

Hästen var nära 3 poäng men det blev alltså en. Man gör som sagt en riktigt dålig andra period vilket blev lite avgörande för matchen även om Hästen vände i tredje.

Powerplay var dåligt idag. Man passade runt alldeles för mycket och man sköt knappt några skott. När man väl sköt så gav det utdelning.

Karlskrona gör en bra bortamatch och var jämnare än Hästen totalt sett över hela matchen.

Karlskronas Jimmy Andersson var isens gigant!

I Hästen var Wallén, Gunnarsson, Näsström och Jocke Petersson. Brage gör även en bra match.

Wilhelm Westlund åkte på en tuff tackling mot huvudet och fick lämna isen rejält groggy. En solklar checking to the head som domaren missade. Det känns som att det var hjärnskakning på Westlund, vi för hoppas på det bästa!

Måste även nämna publiken, vilket tryck det var! 3644 presenterades som publiksiffra men det var väl ändå lite mer på läktaren?