lördag 1 november 2014

Intervju med Tobias Liljendahl!

Dags för nästa spelarintervju här på bloggen. Denna gången är det Tobias Liljendahl som har blivit intervjuad.
Intervjun ser ni nedan:

Foto: vitahasten.se

Hur har din tid i Hästen och Norrköping hittills varit tycker du?
- Redan från första dagen jag kom till Norrköping så har jag trivts jättebra. Tycker om staden och grabbarna i laget är riktigt härliga individer. Blev mottagen av laget på bästa sätt och det har bidragit stort till att jag trivs så bra i Norrköping.

Det märks inte direkt på din spelstil att du fortfarande är junior då du har storleken och samtidigt spelar väldigt moget?
- Jo storleken har jag haft med mig hela livet, både till för och nackdel. Jag spelade faktiskt Division 1D med min moderklubb Väsby redan som 13åring och jag tror att det har vart en viktig kugge för mig som spelare att fått känna på seniorhockeyn i tidig ålder. Även om det skiljer massor i både tempo och teknik så finns det faktiskt vissa likheter från åren i Division 1. I seniorhockeyn måste man tex tänka ett steg längre innan man gör sig av med pucken, i juniorhockeyn är det mer fart och fläkt, vilket leder till fler misstag på isen. 

Serieledning, hade du trott på det innan säsongen började?
- Serieledning hade jag absolut inte vågat hoppats på, även om jag kände direkt vi gick på is att detta lag kommer inte bli något strykgäng i allsvenskan som så många ute i hockeysverige kallade oss. Vi jobbar stenhårt varje match och gruppen är otroligt stark. Det har hjälpt oss till många segrar iår och det är bara fortsätta med det hårda jobbet så ska vi förhoppningsvis fortsätta härja uppe i toppen av tabellen. 

Vad tror du är den stora förklaringen till att ni ligger där ni ligger i tabellen?
- Precis som jag nämnde ovan så har vi en grupp som verkligen offrar sig och ger allt för varandra. Det kommer man väldigt långt på i dagens hockey. Sedan har vi lyckats väldigt bra PP och BP. Nu med dem nya stora ytterzonerna så är "Special teams" ännu viktigare. Det är två punkter som vi gjort väldigt bra och som vi måste fortsätta med. 

Du har spelat hela säsongen ihop med Kalin och Thegel, hur tycker du att det fungerar?
-Kalin känner jag sen många år tillbaka och vi har spelat ihop tidigare, han är en hårt jobbande forward som ger allt i alla lägen. Thegel kompletterar oss två väldigt bra med hårt jobb och fin teknik. Vi själva tycker väl att vi borde kunna bidra med lite fler mål, men det kommer förhoppningsvis lossna snart. Bara fortsätta skapa våra lägen som vi gör så kommer pucken snart studsa vår väg. 

Det är ju ett enormt tryck hemma i himpa under matcherna, orkar man kräma ur det där lilla extra i kroppen när man har sådant stöd på läktaren?
- Självklart, publiken är fantastisk i Himpa. Jag hade hört innan jag kom till Norrköping att Vita Hästen hade mycket fans, men som det har vart iår på matcherna hade jag aldrig kunnat drömma om. När sittplats ställer sig upp i slutet av matcherna och verkligen bär fram oss till seger, det är obeskrivligt. 

Avslutningsvis Tobbe, någon hälsning till fansen?
- Tack för det fantastiska stöd ni ger oss match efter match både på hemma och bortaplan. Fortsätt att stötta för vi har en lång säsong framför oss. Ni är grymma!


Tack för att du ville ställa upp på en intervju Tobbe och lycka till i dagens match mot Oskarshamn!

4 kommentarer:

 1. Bra intervju...

  SvaraRadera
 2. Mattias Pappii Essén1 november 2014 kl. 10:04

  Tack Kenth! Hoppas spelarintervjuerna uppskattas?

  SvaraRadera
 3. Intervjuerna är mycket bra och lagom många!

  SvaraRadera
 4. Mattias Pappii Essén1 november 2014 kl. 11:25

  Tack så mycket Fredrik!

  SvaraRadera