måndag 17 november 2014

Lite statistik m.m!

23 omgångar är spelade av hockeyallsvenskan och det är Vita Hästen som leder den. Väldigt överraskande måste jag säga men ser man lite statistiskt på det så är det inte särskilt märkligt.

Hästen har haft ett otroligt bra målvaktsspel hittills den här säsongen, precis vad man behöver som nykomling. Johannes Jönsson som är inlånad från Örebro och Axel Brage har gjort det otroligt bra. Jönsson ligger på en räddningsprocent på 95.37% på 9 spelade matcher, Brage ligger på 93.47% på 15 matcher. Ja ni ser vilken sjukt jävla bra statistik Hästens målvakter står för.

Hästen släpper dessutom in minst mål i hela serien, i snitt släpper man in 2.01mål/match. 47 insläppta på 738 skott säger en hel del.

Man har även ett vasst powerplay rent statistiskt och man är näst bäst i serien med 21 mål på 80 försök vilket ger en procent på 26.25%. Södertälje är bäst med sina 26.83%. Hästen hade ett otroligt bra powerplay i inledningen av serien men jag tycker personligen att man tappat lite rent spelmässigt, kanske pga att den stora målskytten Justin Donati varit skadad? Nu är Donati tillbaka efter sin skada och jag tror att vi kommer få se lite mer avslut i powerplay nu vilket varit lite sisådär emellanåt.

En annan faktor är att det är väldigt många spelare som presterat överraskande bra, i alla fall för mig.
Vi har t.ex Adam Schmidt som imponerat otroligt mycket på mig! Jag visste ingenting om honom när han kom men vilket fynd Jensen&co har gjort!
Marcus Eriksson kanske inte är någon överraskning för mig men han har verkligen levt upp till förväntningarna på honom. 20 poäng på 22 matcher är väldigt bra, och det gäller för Hästens del att han tillsammans med Donati och Samuelsson fortsätter att prestera!

Några andra spelare att nämna är givetvis målvakterna Jönsson&Brage, Viktor Amnér som har varit Hästens klart bästa back, har imponerat otroligt mycket på mig.
Linus Näsström, har han nånsin varit bättre? Unnar honom verkligen det här efter alla skadebekymmer han haft de senaste åren!

Ja man kan nästan nämna hela laget, Kalin, Liljendahl osv osv!

Man har ett otroligt stöd från läktarplats vilket säkerligen gör att spelarna orkar det där lilla extra. Publiken i Norrköping har varit helt fantastisk och det är ett jävla tryck i den kokande grytan i himpa! Man hade budgeterat för ett publiksnitt på 2200 men supportrarna har verkligen ställt upp för laget och Hästen har det imponerande publiksnittet 3719åskådare på 11 hemmamatcher!

Avslutningsvis vill jag nämna att den stora faktorn till framgången hittills är att spelarna i laget visar HJÄRTA! Man offrar sig för laget och man kör en för alla, alla för en!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar