torsdag 18 december 2014

Utvisningarna fällde Hästen!

Vita Hästen förlorade kvällens tuffa bortamatch mot Västerås med 4-2 trots storspel från Axel Brage i Hästenkassen!

Första perioden blev mållös. Hästen gjorde en bra period även om Västerås var det lite bättre laget. Hästenspelarna visade en härlig vilja och man gjorde en riktigt bra period defensivt utan att kanske skapa så mycket framåt. 9-4 i skott till Västerås.

I den andra perioden var det spel mot ett mål, nämligen Hästens.
Hästen drog på sig utvisningar och det utnyttjade Västerås två gånger om. Jan Urbas gjorde båda målen i powerplay. En bra insats av Hästen defensivt och Brage riktigt bra i kassen men tyvärr skapar man inget framåt. 2-0 Västerås inför sista, skotten i andra: 17-3 Västerås!

Hästen fick ett gyllene läge att komma in i matchen då man fick spela powerplay i början av den tredje perioden. Men man lyckades aldrig få hål på Fransson.
Istället gjorde Västerås 3-0 efter 11.08 spelat genom Eddie Davidsson.
Hästen skulle sedan reducera till 3-1 genom Marcus Eriksson som snyggt satte pucken i krysset, 12.37 spelat. Efter 13.36 fick Västerås straff och Jan Urbas tog den men sköt i ribban.
Istället kunde Hästen reducera på nytt fram till 3-2 genom Alexander Larsson efter 15.15 spelat, hans första mål i hästentröjan.
Hästen tog ut Axel Brage på slutet men det var Västerås som avgjorde matchen i tom kasse fram till 4-2 med 4 sekunder kvar genom Mikael Frycklund.

----

Trots förlusten tycker jag att det var ett fall framåt, ja defensivt då! Offensivt hade man inte mycket ikväll förutom sista perioden där man försökte skapa en del och t.o.m lyckades göra mål.
Men som sagt, defensivt helt okej och en klar förbättring gentemot de senaste omgångarna, förutom att man drar på sig ett par onödiga utvisningar som Västerås kan ta vara på.
Starkt av Hästen ändå att sånär komma ikapp på slutet.

----

Trots 3 insläppta mål (1mål i öppen kasse) gör Axel Brage en kanonmatch, känns som att Czarnecki måste ge en målvakt förtroendet nu och ha en uttalad förstekeeper. Och med det sagt tycker jag att Brage är det.

----

Förlust borta mot Västerås är egentligen inte mycket att säga om, Västerås är i bra form och tar i och med segern sin åttonde raka seger.
Nu tar Hästen jullov och man får ladda om batterierna och så hoppas vi på att man kommer tillbaka starkt från den här tunga perioden man varit inne i.