söndag 4 januari 2015

Förlust på straffar!

Hästen förlorade dagens match mot AIK med 3-2 efter straffar.

Hemmalaget AIK vann den första perioden med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål i powerplay genom Fredrik Hynning. En period som var AIKs, Hästen kom inte upp i normal kapacitet utan slarvade ganska mycket.

I inledningen av den andra perioden fick Hästen läge i powerplay men då presterade man 0 (!) skott på mål och det var nog Hästens sämsta powerplay den här säsongen.
Men på en kontring så fick Adam Schmidt friläge och gjorde inget misstag och kvitteringen var ett faktum, tid 6.24.
Ledningsmålet för Hästen skulle komma. Jocke Petersson smackade in 1-2, hans första allsvenska mål om jag inte har helt fel.
Resultatet stod sig sedan perioden ut.

I den tredje perioden fick AIK en smakstart och kvitterade efter endast 36 sekunder genom Yared Hagos. Niklas Czarnecki tog sedan timeout efter 2 min spelat för att väcka laget.
Men resultatet stod sig sedan och matchen gick till förlängning. AIK fick en utvisning på slutet av tredje vilket innebar att Hästen skulle få börja förlängningen med powerplay.

Förlängningen blev mållös och straffar väntade.

Där vann AIK efter att Christian Sandberg avgjort i sista straffen.

----

Återigen förlorar Hästen mot AIK, tredje raka förlusten nu mot AIK.
Man får i alla fall med sig en poäng hem till Norrköping.

Nya tag på Tisdag mot Karlskrona!

1 kommentar:

  1. Bra att få med sig en poäng, men bättre skärpa inte minst i powerplay borde gett tre pinnar. Såg lojt ut emellanåt.Tror det är dags för laget att specialträna straffar om det inte gjorts.

    SvaraRadera