fredag 16 januari 2015

Intervju med Magnus Bodin!

Vi kör på en intervju till, den här gången har jag tagit ett snack med Hästen Fanz ordförande Magnus Bodin!
Läs intervjun nedan:

Till att börja med Boddan, kan du beskriva lite mer om dig själv?
- Jag är en helt vanlig kille. 24 år gammal som är lastbilschaufför till vardags. Uppväxt ute i Navestad med 3 bröder och 2 systrar. 
Är sedan ett par år tillbaks sambo med en fantastisk tjej som står ut med mig även om hockeyn tar mycket tid. 

Du är ju ordförande i Hästen Fanz, hur länge har du varit det och vad gör man som ordförande i en supporterförening?  
- Jag fick ta över som ordförande efter att Molle valde att kliva av efter endast ett år som ordförande. Detta var 2013, så det är mitt andra år nu. Jag gör väl inget speciellt egentligen. Försöker styra upp så mycket som möjligt i HF och få oss att växa. Jag skulle väl egentligen säga att titeln Ordförande bara är en titel. Vi är många som jobbat hårt. 

Hur länge har du följt Hästen och hur kommer det sig att du började gå på hästenmatcher?
- Har följt Hästen stenhårt sen 6-7 år tillbaks men innan dess bara då och då. När jag var liten så var det min pappa som fick in mig på hockey och Hästen men det blev tyvärr aldrig att jag började spela själv. Sen så hakade jag på min morbror och Zebbe Ripnäs för 6-7 år sedan och då var jag fast!

Vilken resa tycker du har varit bäst med Hästen fanz? Motivera gärna!
- Den absolut bästa måste vara resan vi gjorde till Ljungby. Jag och Pelle Lindmark slet hårt för att kunna genomföra den och få ihop tillräckligt med sponsorer. Vi ville göra något unikt och tycker att vi lyckades bra med namnet #RödTorsdag som ju kan återkomma fler gånger. Att vi sedan blir klara för allsvenskan just den resan är en riktig lyckoträff. 

Hur känns det som ordförande för Hästen Fanz när andra klubbars supportrar, ledare m.m öser beröm över er?
- Det är klart att jag blir glad och stolt men alla ska ta åt sig av berömmet. Hästen-supportrar är helt enkelt fyllda av kärlek. Det är aldrig något hat eller dålig stämning. Vi fokuserar enbart på vårt lag och att försöka lyfta fram de på isen. Det är precis så jag vill att vi supportrar ska agera! 

Har du något "hatlag" och isåfall varför?
- Jag ogillar KHK sen våra möten nere i ettan. Man glömmer aldrig playoff-matcherna när de slog oss i vår hemmaborg. Att Hans Ottinger sen gjorde narr av oss på deras firande var droppen. Sen dess ogillar jag de starkt. 

Vem är din favoritspelare i Hästen?
- Svår fråga. Har flera favoriter som jag håller lite högre. Jocke Petersson, Markus Gunnarsson, Macke Eriksson såklart och vårt nytillskott Alexander Larsson.

Hur kändes det nere i Ljungby när avancemanget blev klart? Obeskrivlig känsla?
- Det var nära till tårar. Jag var publikvärd då och stod bara och njöt av alla supportrars glädje. Det var precis som man alltid drömt om! 

Vem tycker du är den bästa spelaren någonsin i Hästentröjan och varför?

- Kan bara se till den tid då jag följt laget nära och då måste jag ändå säga Macke Eriksson. Det är en unik spelare som kan göra det lilla extra. Sen är det en kille från stan som alltid ställt upp för Hästen och nu äntligen får spela allsvenskt i Himpan. Där visar han såklart att han håller ännu högre upp! 

Jag måste även ta upp "slutspelsmatchen" som ni har som ett event vilket innebär att ni vill/ska få med er så många som möjligt på första bortamatchen i ett eventuellt playoff, är inte det lite kaxigt med tanke på att det är långt ifrån klart?
- Nja. Vi vill vara kaxiga och vi tror att vi grejar slutspel. Det är även en morot för oss att hjälpa grabbarna ännu hårdare den sista fjärdedelen av serien, att vi har slutspel att se fram emot. Vi alla vet hur bra våra #RödTorsdag-event har funkat och vi ska såklart bräcka det i en första slutspelsmatch på bortais.

Avslutningsvis Boddan, har du någon hälsning/uppmaning till alla hästensupportrar inför avslutningen på serien?
- Då vill jag bara säga att alla ska fortsätta precis som vi gjort hela säsongen. Himpan ska vara vår borg och där ska vi låta högst. Vår sittplats är fantastisk och uppslutningen i klacken har blivit bättre. Sjung er hesa de 6 sista hemmamatcherna innan slutspel nu! 

Stort tack Boddan för att du tog dig tid att svara på frågorna och fortsätt att göra samma kanonjobb från läktarplats nu i avslutningen av serien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar