tisdag 27 januari 2015

Tappad tvåmålsledning gav 2poäng!

Hästen vann kvällens match mot Södertälje med 4-3 efter förlängning. Man hade en tvåmålsledning i slutet av matchen men det blev alltså 2poäng till Hästen och därmed bröt man förlusttrenden.

Hästen chocköppnade matchen genom att leda med 2-0 efter 2min spelat.
1-0 gjordes av Tobias Liljendahl som rakade in en retur efter skott av Robin Dahlström.
2-0 kom genom Mattias Kalin som bröt in framför mål och fick in pucken.
Hästen fick sedan ett mål bortdömt efter 6.41 då det dömdes bort för hög klubba. Efter det bortdömda målet sjönk spelkvalitén och 2-0 stod sig perioden ut.

Södertälje började den andra perioden med att skjuta i stort sett på allt men Axel Brage höll tätt. SSK drog sedan på sig två utvisningar men Hästen lyckades inte förvalta övertaget.
Istället åkte Wilhelm Westlund ut 2min för fasthållning av klubba och det tog endast 18sek av powerplayet så smällde Robin Press in reduceringen till 2-1. Resultatet stod sig perioden ut.
En jämn andra period där Hästen hade flera lägen i powerplay men det ville sig inte och istället fick SSK en gratischans in i matchen genom sitt mål i PP.

Hästen fick börja den tredje perioden i powerplay i 1.16 efter att Francois Bouchard drog på sig en utvisning i slutet av den andra perioden men återigen ingen utdelning för Hästen.
Men 3-1 skulle komma, junioren Emil Rooth lyckades förvalta en retur från Bengtsberg i SSK-kassen, hans första seniormål för Hästen, tiden 5.40.
SSK skulle återigen få in en reducering efter 16.17 och det skulle bli en riktigt spännande avslutning!
Och kvitteringen skulle komma! Med 1.27 kvar att spela kvitterade SSK genom Victor Ahlström och matchen gick till förlängning.

I förlängningen avgjorde Hästen efter 1.59 genom Mattias Kalin!
2poäng till Hästen, 1p till Södertälje.

----

Jävligt tråkigt att tappa ledningen på slutet, det hade behövts en 3-poängare ikväll!
Känns onödigt att tappa ledningen men det blev ändå 2poäng.

----

Powerplay är återigen under all kritik! Man har flera lägen i alla powerplay man har men man utnyttjar inte chanserna. Jag skulle vilja påstå att det är det som avgör matchen om man ska ha 3 poäng eller inte.

----

*Marcus Pettersson gjorde debut för Hästen ikväll och jag tyckte han gjorde det bra. Satte sig i knepiga situationer några gånger men redde ut det.

*Alexander Larsson var pigg mot sina gamla lagkamrater, härligt att se Alex kämparglöd på isen!

*Vill även nämna Markus Gunnarsson. Precis som Alex kämpar han väldigt mycket över hela isen och har en härlig skridskoåkning, hoppas det kan släppa lite poängmässigt för "Gunnar" också snart.

*Emil Rooth, gör sitt första mål i Hästens a-lag, riktigt kul! Stod även för en assist ikväll.

*Mattias Kalin 2mål ikväll och fick avgöra, kul att hårt jobb ger belöning!