lördag 3 januari 2015

Viktiga matcher i Hockeyallsvenskan idag!

Idag är det så gott som full omgång i hockeyallsvenskan, alla spelar idag förutom AIK-Hästen som spelar imorgon.

Och det är väldigt viktiga poäng på spel idag. Visst det är alltid viktiga poäng på spel i alla matcher men några matcher känns lite mer intressanta idag.
Eller vad sägs om dessa matcher bl.a:

Timrå-Björklöven. Timrå står just nu på 42poäng och ligger sist i tabellen, motståndaren Björklöven ligger näst sist i tabellen på 47 poäng (samma poäng som AIK&Oskarshamn). Med andra ord så kan antingen Timrå krympa avståndet via en seger vilket känns nästa som ett måste för att inte bli avhängda! Vinner däremot Björklöven så uttökar man dels avståndet till Timrå och man tar dessutom oerhört viktiga poäng i den så jämna bottenstriden.
Väldigt intressant möte!

Ett annat intressant möte jag lägger lite extra fokus på idag är mötet mellan seriesuveränen Malmö som tar emot Västerås på hemmais.
Malmö leder serien komfortabelt och en seger här skulle högst troligt innebära att man får spela SHL-kval senare. Nu är det ju en hel del omgångar kvar av serien men skulle bli oerhört förvånad om man inte tar sig dit.
Motståndaren Västerås ligger femma i tabellen och skulle man ta en skrällseger här så har man chansen att krympa avståndet och få lite mer tätkänning för ett eventuellt SHL-kval. Mycket hänger givetvis på hur det går i övriga matcher.

Övriga matcher idag:

Rögle-Oskarshamn: Här tror jag på en hemmaseger. Rögle är ett stabilt lag i serien och ligger fyra i tabellen. Motståndaren Oskarshamn har spottat upp sig lite men jag tycker man är alldeles för ojämna i sina prestationer. Här blir det Röglevinst.

Mora-Almtuna: En match som normalt sett Mora ska vinna. Dock är formen väldigt svag och Almtuna är ett svårspelat lag. Jag tror att Mora bryter sin dystra trend och vinner.

Asplöven-Karlskrona: Ännu en svårtippad match. Karlskrona ångar på i toppen av tabellen, man förlorade dock senast mot Malmö men det är inte mycket att säga om. Asplöven hade innan juluppehållet en väldigt dålig form där man radade upp förluster. Men nu är man på vinnarspåret igen och nu idag spelar man även hemma i haparandra. Jag tror på ett kryss i den här matchen och Karlskrona tar hem bonuspoängen.

Södertälje-Karlskoga: Södertälje går oväntat tungt och det vill inte riktigt lossna för dom. Man har ändå häng på playoffspel samtidigt som man ändå är med i bottenstriden, så jämnt är det. Karlskoga går som tåget och om jag inte missminner mig är laget uppe i 9 raka segrar och har klättrat upp på en andraplats i tabellen.
Jag tror på förhand att det här är en väldigt oviss match och jag tror faktiskt att Södertälje vinner den, antigen under ordinarie tid eller i förlängning/straffar.

Vad tror ni om dagens matcher?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar