torsdag 5 februari 2015

Ändringar i SHL!

Det har varit en hel del ändringar från SHLs sida och det har varit en hel del negativa åsikter kring dessa, bl.a arenakravet.

Igår gick man ut med att det kommer ske ytterligare en ändring till nästa säsong 15/16.

Som det är nu spelas 55 omgångar av SHLs grundserie men till nästa säsong blir det 52omgångsr istället då det är 14 lag i serien och man kommer möta lagen 4 gånger, fullt normalt.
Hade man haft det som nu med 5 matcher mot varje motståndare hade det blivit 65omgångar i grundserien vilket kanske inte hade varit så optimalt enligt mig.

Man kommer även att ha en så kallad back-to-back "omgång". Det innebär att t.ex Djurgården och Leksand möts i Stockholm på fredagen och sedan möter man varandra igen på lördagen fast i Leksand då.
Känns som ett bra upplägg, vissa lag som den här säsongen har spelat två matcher på 2 dagar har klagat över att man den andra dagen mött ett lag som har kommit utvilat till matchen.

Det här innebär att lagen har samma förutsättningar och det kan även bli väldigt intressanta andramöten mellan lagen om det varit någon incident eller gurgel dagen innan, känslorna lär ju ligga kvar till den andra matchen lagen emellan.

Äntligen tycker jag att SHL gör någon bra ändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar