onsdag 11 februari 2015

Förlust på straffar mot IKO!

Kvällens match mellan Oskarshamn och Hästen gick till straffar och där drog Oskarshamn det längsta strået vilket innebar två poäng till hemmalaget och ett poäng till Hästen.

Första perioden blev mållös. Det var en period som jag tycker var dålig, dåligt tempo, dåligt passningsspel m.m. Det skapades ändå lite chanser, Oskarshamns Greg Squires var ren framför kassen men en klubba kom i vägen från en Hästenspelare.
I slutet av perioden hade även Hästen en bra möjlighet men inget mål där heller.
0-0 som sagt efter första och skotten vann Oskarshamn med 10-7.

Hästen tog ledningen redan efter 40 sekunder i andra genom Daniel Åhsberg, snyggt framspelad av Marcus Eriksson. Man fick dock bara behålla ledningen i lite drygt en minut innan Oskarshamn kvitterade genom Camilo Miettinen, ett skott som nog Brage skulle tagit.
Oskarshamn tog ledningen med 2-1 efter cirka 7min spelat genom Evan Mcgrath på styrning.
Man utökade sedan till 3-1 i powerplay genom Emil Löjborg Kristensen, även det ett skott som Axel Brage kanske skulle tagit.
Resultatet stod sig sedan perioden ut, en period som var Oskarshamns.

Hästen fick en smakstart på den tredje perioden. Man reducerade till 3-2 genom Markus Gunnarsson efter endast 37 sekunder spelat.
Och kvitteringen skulle komma, det var Adam Schmidt som sköt in pucken på mål och en skymd Gasper Kroselj i Oskarshamnkassen såg inte pucken och 3-3 var ett faktum, tiden 11.45.
Det blev inget mer mål utan förlängning väntade.
Ett helt annat Hästen i tredje, frågan är vad Czarnecki sa i periodpausen inför den tredje perioden!?

I förlängningen fick Hästen chansen att avgöra matchen i powerplay (spel 4 mot 3) men det fick alldeles för långsamt och för lite avslut. Istället gick matchen till straffar.

Marcus Eriksson missade, mål IKO, Markus Gunnarsson mål, IKO mål, Åhsberg miss.

Med andra ord vann Oskarshamn matchen på straffar och tar två poäng medans Hästen fick 1 poäng.

----

Stark upphämtning av Hästen i tredje perioden. Synd att man inte kunde spela så i den två första. Starkt att få med sig poäng ifrån Oskarshamn trots underläget inför den tredje perioden. Dock hade det varit skönt med 2 poäng och man hade ju ett jätteläge i förlängningen då man fick spela 4 mot 3.