torsdag 26 februari 2015

Hästen tog en tung seger borta mot KHK!

Hästen tig en mycket tung 3-poängare ikväll då man slog Karlskrona på bortais med 2-4 och kontraktet är därmed säkrat samtidigt som man återigen har 8:e platsen i serien vilket innebär playoff!

Hästen vann den första perioden med 0-1 efter mål av Rasmus Fyrpihl. Målet kom till efter att Karlskrona slagit en riktig indianare bakom eget mål och en fri Fyrpihl gjorde inget misstag.
Annars var det en period där Hästen inriktade sig på försvarsspel men gjorde det bra. Karlskrona däremot slarvade en hel del i passningsspelet.
Skotten 12-6 till KHK.

Karlskrona startade den andra perioden bäst och kvitteringen skulle komma. Filip Cruseman kvitterade för KHK efter 6.28 spelat.
Hästen skulle sedan få chansen i powerplay men då ställde Viktor Amnér till det som siste man och gav pucken till Mattias Granlund och det var 2-1 till KHK 8.22 spelat.
Men kvitteringen för Hästen skulle komma efter 11.07 spelat då Adam Schmidt snyggt satte dit kvitteringen i ett 2 mot 1 läge.
2-2 stod sig perioden ut, en period som var Karlskronas. Starkt av Hästen dock att kämpa sig tillbaka och få dit en kvitteringen.
16-8 i skott till KHK.

Hästen skulle ta ledningen i den tredje perioden då Markus Gunnarsson snappade upp en retur från Galbraith i KHKs kasse, tiden 8.59.
Karlskrona försökte sedan trycka ner Hästen i deras zon men Hästen stod upp bra och spelade resolut i försvarsspelet.
Med 2.50 kvar av matchen fick khk chansen att spela i powerplay men Hästen klarade av det och kort därefter satte Viktor Amnér 2-4 i öppen kasse.

----

Otroligt tung seger för Hästen! Jävligt starkt av Hästen att vinna i Karlskrona i det läget man befinner sig i.

En heroisk insats av Hästen samtidigt som Karlskrona kändes ganska bleka.

Alla ska ha beröm idag men måste ge beröm till en spelare som jag sällan berömmer, Morgan Hassel gjorde nog en av sina bästa matcher i hästentröjan.