lördag 21 februari 2015

Hockeyallsvenskan idag!

Det är 4 matcher i hockeyallsvenskan idag, många intressanta matcher, kanske framförallt seriefinalen mellan Malmö och Karlskrona! För mig är det givetvis Hästen-Mora men rent överlag känns seriefinalen mest spännande.

Såhär tror jag om dagens matcher:

Asplöven - Timrå IK 1
Kommentar: Asplöven har en lite tyngre period medans motståndarna Timrå har radat upp segrar på slutet. Känns lite som att Asplöven måste vinna den här matchen, dels för att haka på i playoffracet och även för att hålla undan för AIK.
Jag tror att det kommer bli en jämn match men att Asplöven vinner den med hemmaplansfördelen, avgörandet står Jacob Lagace för!

AIK - Björklöven X
Kommentar: AIK är i väldigt stort poängbehov för att undvika spel i negativ kvalserie och ligger för närvarande näst sist i tabellen. Idag möter man ett formstarkt Björklöven på en sjätteplats i serien, och som bara kör just nu. 
Jag tror ett desperat AIK får med sig en poäng ifrån den här matchen men att Björklöven avgör i overtime/straffar.

Vita Hästen - Mora IK 1
Kommentar: En match i kampen om playoffplatserna, sjuan mot åttan i tabellen. Hästen gjorde det riktigt bra senast mot Rögle borta och det gäller att man gör en precis lika bra match idag för att vinna mot Mora. Mora däremot är inne i en tung period och har tre raka förluster plus att man har svårt att göra mål (1mål på 3 senaste matcherna). Brukar vara målsnålt mellan lagen tidigare matcher och Hästen har vunnit alla med uddamålet.
Tipset går till Hästen den här matchen men den är väldigt oviss på förhand.

Malmö - Karlskrona HK 1
Kommentar: Seriefinal i hockeyallsvenskan! Vinnaren i den här matchen tar ett stort kliv mot en HA-final så det är mycket på spel. Malmö kommer till matchen från en storseger borta mot Mora men man känns kanske inte riktigt så stabila som man hade trott på förhand. 
Karlskrona är en riktig överraskning i den här säsongens hockeyallsvenska. Man ligger tvåa i tabellen på målskillnad efter just Malmö och jag tror man är nöjda om man får med sig poäng ifrån Malmö idag. Dock tror jag att Malmö är snäppet starkare idag och kommer vinna efter en jämn kamp.

Hur tror du att dagens matcher slutar? Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar