måndag 9 februari 2015

Intervju med Markus Gunnarsson!

Vi kör en liten spelarintervju igen här på bloggen! Den här gången är det forwarden Markus Gunnarsson som blivit intervjuad.

Foto: Angelika Aronsson

Du har gjort en väldigt bra säsong hittills och leder +/- ligan i laget, hur tycker du att din säsong har varit hittills?
- Tack ska du ha. I början var det en omställning då det var skillnad på nivån i division 1 och i allsvenskan samtidigt som jag fick en annorlunda roll gentemot tidigare säsonger. Jag tycker personligen det har blivit bättre ju längre säsongen har pågått och jag tror det finns lite mer att plocka ut nu när vi närmar oss avslutningen.

I början av säsongen var det lite sisådär med speltid för din del men det känns som att du tagit det på ett jäkligt bra sätt och verkligen lyft dig?
- Ja i början var det en del ut och in i laget men det gjorde att jag fick kämpa ännu hårdare på träningarna och försöka bevisa att jag förtjänade mer speltid. Jag har ju kämpat i några år för att få spela i Allsvenskan så det var bara att kriga på och vänta på att få chansen.

Du har som du nämnde en lite annorlunda roll den här säsongen än tidigare säsonger, hur trivs du med den nya rollen?
- Förr har jag spelat mycket powerplay och varit mer offensivt inriktad. Nu har jag istället spelat en del boxplay och försökt tagit en större roll arbetsmässigt. Det har varit lärorikt måste jag säga.

I början av säsongen hade ni ett väldigt kompakt försvar och bjöd inte motståndarna på speciellt mycket, den senaste tiden har ni bjudit på en hel del misstag. Vad beror det på tror du, tillfälligheter eller övermod?
- Svårt att svara på faktiskt. Det kan bero på att vi kanske har försökt blivit lite mer av ett spelande lag nu än vad vi var i början. Tycker dock att det sett lite bättre ut nu senaste matchen så jag tror att vi är på väg att hitta tillbaka defensivt.

Ni har just nu haft ett litet uppehåll, vad tycker du personligen om dessa uppehåll? Är det skönt att få vila lite eller vill man hålla igång med matcher hela tiden?
- Det är lite både och. Det är skönt att rensa skallen och köra ur kroppen på träningarna. Däremot är det segt för det är lätt hänt att man tappar lite matchtempo när det blir så pass långt mellan matcherna.

7 matcher kvar av serien, vad tror du om avslutningen och vad krävs för att ni ska behålla playoffplatsen?
- Jag tror vi fixar en playoffplats. Det krävs att vi är väldigt disciplinerade i försvarsspelet och att vi utnyttjar våra lägen framåt. Det gäller också att vi höjer oss i både boxplay och powerplay.

Oskarshamn väntar på bortais på onsdag, tankar kring den matchen? 
- Det kommer att bli ännu en ”6-poängsmatch”. Tror det kommer att bli en ruskig kamp då båda lagen är i behov av poäng. Tabellen är så pass jämn att det gäller att vara på tå hela tiden.

Hästen har börjat förlänga kontrakten med vissa spelare i laget, har du och Hästen pratat något om en förlängning?
- Jag har inte pratat med min agent så vet faktiskt inte.

Måste bara ta upp huvudskadan du åkte på i kvalserien förra säsongen, är det något som påverkar dig något i hockeyn eller vardagen? Eller är du fullt återställd och inte har några sviter från skadan?
- Nej det känns helt bra nu vilket är väldigt skönt. Tog sin lilla tid att bli återställd men nu är det inget jag tänker på längre.

Avslutningsvis Gunnar, någon hälsning till supportrarna nu när det börjar dra ihop sig?
- Skulle vara oerhört häftigt att nå topp 8 som nykomlingar så jag hoppas att vi tillsammans kan fixa det!


Stort tack för att du ville ställa upp på intervjun "Gunnar" och lycka till nu resterande matcher av säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar