måndag 16 mars 2015

1-0 i matcher till Modo!

Modo vann kvällens match mot Hästen med 3-0 och det är 1-0 i matcher till Modo.

Den första perioden blev mållös. Modo var det klart bättre laget spelmässigt och hade högre tempo i både skridskoåkning och passningarna.
Men Hästen gjorde det bra samtidigt, man försvarade sig helt okej och hade även några lägen framåt.
Att Modo skapade några riktigt farliga lägen får man ha lite förståelse för men Henrik Lundberg i hästenkassen gjorde det riktigt bra.
Skotten i den första perioden blev 14-4 till Modo.

Hemmalaget Modo fick inleda perioden i powerplay efter att Alex Larsson i Hästen åkt på en väldigt billig utvisning i slutet av den första. Och Modo utnyttjade det då man efter 1.01 tog ledningen med 1-0 just i powerplayet genom Donald Brashear på styrning.
Modo tryckte sedan på mot Hästens kasse utan att få utdelning.
Hästen kom tillbaka och gjorde det riktigt bra sista 7-8 minuterna och man skapade ett par farliga lägen.
Skotten 6-6, totalt 20-10 efter två perioder.

Hästen startade den tredje perioden väldigt bra och man skapade två riktigt farliga lägen genom Rasmus Fyrpihl men han lyckades inte få in pucken.
Istället gick Modo upp och gjorde 2-0 genom Juha-Pekka Haataja återigen på styrning, tid 5.49.
Hästen försökte sedan att få till en reducering och man plockade ut Lundberg i kassen på slutet men då gjorde istället Modo 3-0 genom Per-Åge Skröder som blev slutresultatet.

----

Hästen gör faktiskt en bra bortamatch enligt mig. Modo hade de farligare chanserna och mer puck men det är precis så som Hästen vill ha matchbilden. Hade Hästen fått utdelning på de chanser man hade kunde det skapat en hel del nerv i matchen.

Henrik Lundberg som fick vakta kassen ikväll gör en riktigt bra insats, kan inte lastas för något av målen.

Modo tar en välförtjänt seger, lär bli ett jäkla krig på Torsdag då Hästen har hemmaplan!