torsdag 19 mars 2015

Återigen förlust mot Modo!

Hästen förlorade tung ikväll då man förlorade hemma mot Modo med 0-2 och det är även 0-2 i matchserien till Modo.

Den första perioden startade i ett rasande tempo och det var en otrolig skillnad mot den första perioden i ö-vik.
Hästen pressade på bra men man saknade det där lilla extra i avslutningarna för att få hål på Ullmark i modokassen. Man skapade ett par riktigt farliga lägen ska tilläggas.
Istället var det Modo som tog ledningen med 0-1 efter 18.56 då Jonas Ahnelöv kom fri från kanten och hans slagskott letade sig in under Lundbergs arm i hästenkassen.
10-10 i skott, en period där jag tyckte det var fördel för Hästen.

Modo började den andra perioden riktigt bra och efter 3.59 kom 0-2. Henrik Lundberg i hästenkassen gör en tabbe och släpper en galen retur rakt upp och Marcel Hossa la in pucken i mål.
Modo malde sedan på och ägde perioden men 0-2 stod sig inför sista.
Skotten i andra, 3-12 till Modo.

I början av den tredje perioden fick Alexander Larsson i Hästen ett jätteläge framför Ullmark men Ullmark gjorde en bra räddning.
I mitten av den tredje perioden som fick Hästen chansen i powerplay två gånger om men man lyckades inte få in pucken.
Hästen försökte sedan men man orkade inte utan Modo kontrollerade det faktiskt bra och det var en behaglig avslutning för Örnsköldsviksklubben.

Skotten totalt i matchen: 24-41.

----

Ja ordspråket "Gör man inte mål vinner man inga matcher" stämmer ganska bra.
Hästen gjorde en riktigt bra förstaperiod men fick ingen utdelning, man hade nog behövt ta ledningen i matchen där.
Man ska ha i åtanke att Hästen saknade sin bästa spelare bakåt i Axel Brage och spetsen framåt (Marcus Eriksson). Dessa betyder mycket för Hästen och jag hoppas de kan vara tillbaka snart.

Nu blir det oerhört svårt det här för Hästen att vinna den hör matchserien men det som bekant bäst av sju matcher så än är det inte kört.

Trots förlusten både idag och i måndags är jag oerhört stolt över laget, det ska vara en hel del skillnad mellan lagen med ekonomiska förutsättningar m.m.

Match igen lagen emellan på söndag i Örnsköldsvik.

2 kommentarer:

  1. Hästen står upp bra ändå, ska vara klasskillnad egentligen. Modo har två rättvisa segrar men skulle vara intressant att se Hästen få spela på ledning nångång mot Modo.

    SvaraRadera
  2. Håller med Kula, vill se på söndag att Hästen tar ledningen. Blir en intressant match då. Hästen har trots allt gjort en fantastisk säsong oavsett utgång i den här matchserien.

    SvaraRadera