måndag 9 mars 2015

Hästen Fanz Magnus Bodin om den gångna veckan!

Sammanfattning av den helt magiska veckan som varit.

Slutspelsserien har dragit igång, en serie där Vita Hästen är med och slåss om en topplats för att få möta Västerås/Karlskrona, Modo eller Leksand.
Den här slutspelsserien kan knappast ha börjat bättre för våra grabbar efter 5 poäng av 6 möjliga mot Mora och Malmö.

Inför serien så kände jag att vi kunde rå på en del av lagen eftersom vi kommer in i serien med en positiv trend, medan andra lag som tex Mora och Karlskoga har radat upp förluster. 
Det har visat sig att vi är med i allra högsta grad och efter den första veckan, av två, så ligger vid på andra plats. 

Till matchen i Mora så försökte vi i Hästen Fanz att få ihop folk till en 50-manna buss och vi hade höga förväntningar på att också lyckas med det.
Det visade sig att vi hade fel om intresset och möjligheterna för fans att slita sig från jobb och andra åtaganden. Ibland går det inte att lösa ledigt med så kort varsel, fullt förståeligt.
Så vi hyrde minibussar och drog iväg ett 20-tal supportrar för den 38 mil långa resan och det tror jag inte att någon av oss ångrar såhär i efterhand. Vi var en klack där på ett 50-tal som gjorde ett bra jobb och hördes en hel del. Förhoppningsvis en stor del i vinsten!

Matchen mot Malmö målades upp som Hästens största match på 20 år och intresset för matchen var också mycket stort med en publiksiffra på 4229 personer. 
En match som bestod av en fantastisk uppvisning både på isen och på läktarna. Spelarna i laget gjorde en perfekt match och alla supportrar på läktarna sjöng som aldrig förr.

Under veckan har även domen kommit mot Jocke Petersson som delade ut en tackling i sista grundseriematchen mot karlskoga som tyvärr resulterade i en hjärnskakning på Alexander Ytterell. Domen blev avstängning i 3 matcher + 2 matcher böter på totalt 6000kr.
Då vi i Hästen Fanz anser att det straffet är alldeles för hårt för den tacklingen så beslutade vi direkt, med ett enhälligt beslut, att betala boten. Det är det minsta vi kan göra för Jocke, en egen produkt som har gett oss så mycket under sina 10 säsonger i a-laget. 

Vi i Hästen Fanz avslutade veckan med ett mycket bra styrelsemöte. Vi har kommit långt i våra planer för kommande säsong och räknar med att växa rejält, både som förening och som klack på matcherna. 
Det återstår att se om vi fortfarande är en allsvensk supporterförening eller om vi mot alla odds är supporterförening till ett Vita Hästen med SHL-status. 

Kommande vecka är det två bortamatcher först och främst men avslutas med ytterligare en fest i Himpan då vi gästas av Karlskoga. Alla är välkomna på festen och den upplevs bäst på sektion B. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar