måndag 2 mars 2015

Hästen Fanz Magnus Bodin summerar den gångna veckan!

Då ska veckan sammanfattas igen. 
Den senaste veckan kan vi väl säga startade lite jobbigt med en tung förlust mot AIK, där vi blev av med playoff-platsen som vi haft enda sen serien startade.
Matchen går väl inte prata bort då det var en jämn drabbning och AIK fick det oerhört viktiga ledningsmålet då Norin skickade in en chanspuck.
Det knöt sig helt för Hästen som inte lyckades göra mål. Ytterligare en match där jag tror att det mentala satte stopp, då man vill för mycket på hemmaplan.

Roligare kan vi ju säga att det blev på torsdagen då Hästen resten ner till Karlskrona för att möta Hånberg och gänget. Ett Karlskrona som skulle säkra sin plats i hockeyallsvenska finalen. Hästen ville annat och gör återigen en riktigt bra bortamatch där det verkligen inte syns att Hästen haft problem med målskyttet. 
Det var ett par tappra supportrar som tagit sig ner till Karlskrona och hejade fram laget. Det var desto fler som 02.20 mitt i natten stod i rondellen med flaggor, bengaler och raketer och välkomnade laget. 

Efter de resultaten så är det allsvenska kontraktet säkrat och Hästen kan gå ut till matchen mot Karlskoga utan press alls. Det var en match som gällde så mycket men ändå så lite.
Utan press så släppte allting och förstaperioden var en fröjd att se från läktarhåll där Hästen gör 3-0 med bud på ytterligare ett par mål och hela Himpan kokade. 
Det blir sedan väldigt nervöst när Karlskoga gör 3-1 och 3-2 i den andra perioden. Morgan Hassel kliver då fram och avlossar ett skott från blå som smiter in mellan benen på Joel Gistedt i Karlskoga-målet och vi supportrar kan återigen gå till pausvila med en härlig känsla och tro på att playoff-platsen ska säkras.
Karlskoga gör sedan 4-3 i sista perioden men det blir aldrig riktigt farligt och Vita Hästen har tagit sig till playoff redan första säsongen i hockeyallsvenskan. Det är en bragd!

Ett stort grattis till alla i och runt Vita Hästen som gjort den här säsongen till en riktig hockeyfest. Nu njuter vi bara av playoff och gör allt i vår makt för att ta en plats bland de främsta så vi får möta Modo eller Leksand.

Veckan för oss i Hästen Fanz har varit väldigt upp och ned då vi gör en bra match på läktaren mot AIK och tillsammans med sittplats skapar en magisk stämning och ser till att AIK-fansen inte har en chans i läktarmatchen. 
Vi gick ner oss i sista perioden när det inte riktigt fungerade på isen. Det behöver bli lite bättre i motgång men vi är fortfarande ganska gröna och jobbar hela tiden på att bli bättre.
Matchen mot Karlskoga är ännu mer magisk på läktarna. Högsta betyg till alla som var där.
Vi började ladda upp redan kl 13 då vi bjöd på klassisk pytt i panna i Wasas pub i Himpan. Uppslutningen var sådär och kan bara bli bättre, men vi kommer definitivt att köra liknande event där igen. 

Att vi nu tagit oss till playoff gör också att Gustens insamling tillfaller spelarnas lagkassa. 20.000kr ska lämnas över och 20.000kr kommer Johan Karlsson att betala in till Vita Hästens ungdomssida. 

Se nu till att anmäl er till bussresan till Mora på torsdag. ALLA SKA MED! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar