onsdag 11 mars 2015

Hästen tog en blytung 3-poängare!

Hästen vann kvällens match mot Björklöven på bortais med 1-2 och tog ett stort steg mot SHL-kval!

Den första perioden blev mållös, en jämn period där det inte skapades så mycket chanser utan det var mest ett ställningskrig.
Det syntes kanske på skottstatistiken som blev 5-4 till Björklöven.

I den andra perioden var det lite mer fart i spelet. Hästen skulle fö chansen i powerplay efter lite drygt halva perioden spelad och där passade Marcus Eriksson bak till Viktor Amnér på blå som bombade in 0-1 för Hästen!
Hästen skulle utöka till 0-2 efter 14.21 spelat av perioden då Marcus Pettersson sköt mot mål och Markus Gunnarsson snyggt styrde in pucken i mål.
Hästen tryckte sedan på mot Björklövens mål men det stannade vid 0-2 inför den sista perioden.

Björklöven satte högsta fart i den tredje perioden och man pressade ner Hästen i Hästens försvarszon långa stunder men fick ingen utdelning. Häste kontrade ett par gånger men ville inte gå fram med för många spelare utan valde defensiven i första hand.

Björklöven skulle få in en reducering med 2.11 kvar att spela genom Nicklas Johansson och det skulle bli en nervig avslutning! Björklöven tog sedan ut målvakten i hopp om att få till en kvittering

----

Hästen gör återigen en gedigen laginsats och man tar en riktigt skön seger! Man var pressade långa stunder men man sliter som fan på isen!
Tyckte nog att Alexander Larsson var bäst på isen med sitt hårda arbete både i defensiven och offensiven!

Beröm annars till alla i laget för en otrolig laginsats!

Alla till himpa på fredag då man avslutar slutspelsserien hemma mot BIK Karlskoga!