måndag 16 mars 2015

Intervju med Modobloggaren Christina Börlin!

Jag har tagit pulsen lite på Christina Börlin som är Modobloggare på lokaltidningen Allehanda i Ö-vik inför kvällens drabbning och matchserien mellan Modo och Vita Hästen!
Intervjun ser ni här nedan:


Modo kom sist i SHLs grundserie, vad tycker du är den stora faktorn till det?
Jag tycker inte det går att peka ut just en faktor som är anledningen till att Modo hamnade sist i SHL. Det handlar snarare om en rad olika faktorer. Ett svagt lagbygge där själva spelidén och Forsbergs ambitionsnivå krockade med spelarnas kunskaper i laget. Samtidigt har Modo en svag centersida och haft ett gäng spelare som underpresterat enormt. Lägg därtill till ett uruselt powerplay.

Det gjordes ett tränarbyte under säsongen då Forsberg lämnade och Perra Johnsson tillkom, tycker du att det gav någon effekt trots att ni nu inte lyckades säkra kontraktet?
Ja, rent spelmässigt tycker jag att det givit effekt framförallt när det kommer till försvarsspelet. Modo har inte radat upp segar sedan Perra kom in men jag tycker personligen att det men några matchers undantag sett bättre ut.

Nu väntar alltså kval mot Vita Hästen som är nykomling i hockeyallsvenskan, vad vet du om Hästen?
Jag vet att Vita Hästen är säsongens nykomlingar i Hockeyallsvenskan och har överraskat rejält. De började säsongen starkt och låg länge med i den absoluta toppen av tabellen men gjorde sedan en sämre andra halva. Avslutade serien bra och verkar vara i en ruggigt bra form och kommer komma in i Direktkvalet med massor med självförtroende. De är ett disciplinerat lag som håller ihop lagdelarna väldigt bra och gjort sig kända för sitt försvars- och målvaktsspel. Har en riktigt målvaktsfantom i Axel Brage. De är ett hårt arbetande lag som spelar smart och gediget. De har verkligen imponerat på mig.

Det känns som att många tror på en lätt resa för Modo, vad tror du om matchserien?
Jag må ha utnämnt Vita Hästen som en drömmotståndare men jag tror inte det kommer bli en lätt resa för det. Tvärt om. Vita Hästen är otroligt luriga. Ingen har trott på dem under säsongen och inte heller nu. De verkar trivas med att slå i underläge och jag tror inte favoritskapet är något som passar Modo. Sedan stämmer klyschan att Modo har allt att förlora medan Hästen har allt att vinna. Kommer Modo väl förberedda och är ödmjuka inför den uppgift de står inför tror jag det blir en serieseger med 4-1. Hamnar Modo däremot in fel från början och underskattar dem kommer den jobbiga mentala biten och passar Vita hästen så på att utnyttja det kan det gå hur som helst.

Modo har inte spelat match på ett tag, positivt eller negativt för Modo?
Jag tror det kan ha varit positivt för Modo att ha haft ett lite längre uppehåll. En välbehövlig vila. Kunnat lägga det gamla bakom sig och fokusera fullt ut på Direktkvalet.


Hur ser läget ut i truppen vad gäller sjukdomar, skador m.m?
Enligt Modo-lägret ska alla vara friska och hela till kvällens drabbning. Har dock kommit ut uppgifter nu att Smolenak petas till kvällens match.


Om du får välja ut en spelare i Modo man ska kika lite extra på, vem blir det då och varför?
Då tycker jag att ni ska spana in nummer 11 Simon Önerud. En personlig favorit som kommit att bli en ledarfigur i Modo. En enormt viktig spelare med en hög lägstanivå. En slitvarg som alltid ger hundra procent och imponerar med sitt hårda arbete, styrka och sin inställning. Har utvecklats enormt i Modo och en riktigt rolig spelare att se. Räds inte att gå rakt på mål och har en härlig kämpaglöd.

Avslutningsvis, vad tror du om den första matchen i Fjällräven Center och vad tror du att matchserien kommer sluta?
Det gäller som sagt att Modo är ödmjuka inför uppgiften och tar Vita Hästen på allvar. Det största hotet är om de underskattar motståndet. Jag tror Modo vinner matchserien med 4-1

Stort tack för att du ville ställa upp på intervjun Christina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar