söndag 15 mars 2015

Leffe Strömberg om direktkvalet till SHL!

Jag ringde upp Leffe Strömberg för att höra lite vad han har för tankar kring matcherserierna kring direktkvalet till SHL som startar idag med match mellan Leksand och Malmö.

Här nedan kan ni läsa om "Strumpans" tips:

Leksands IF - Malmö Redhawks
Tips: 4-3 i matcher
Kommentar:
- Leksand fick en hemsk start i SHL och man låg sist länge i tabellen. Sedan fick man lite mer ordning på det och det blev bättre när man fick in Mattias Ritola i laget. Ritola tillsammans med Ryno och målvakten Alsenfeldt är oerhört viktiga för Leksand. Neckdelen för Leksand är att de inte spelat på ett tag och är matchotränade vilket jag vet som tränare kan bli ett litet problem.
Malmö gick ut och sa att de skulle vinna hockeyallsvenskan och även gå upp till SHL vilket är väldigt osvenskt. Jag ser dock inget problem i det utan snarare gillar det men då måste man leva upp till det också.
Nu har Malmö fått en andra chans att uppfylla målet att gå upp till SHL.
Det här kommer bli en väldigt tuff och jämn matchserie men jag tror att hemmaplansfördelen väger tungt och att Leksand tar hem detta med 4-3 i matcher.


Rögle BK - Västerås IK
Tips: 4-3 i matcher
Kommentar:
- Rögle har hållt igång nu och är i ruggigt bra form. Jag anser att man har hockeyallsvenskans bästa backuppsättning och man har en jäkligt bra målvakt i Volden. Här gäller det att man är beredda på Västerås powerplay. Enda frågetecknet för Rogle är att jag har sett en liten tendens under säsongen att man kanske vill spela lite finare på hemmais i Ängeholm mot vad man kanske klarar av.
Västerås förlorade finalspelet mot Karlskrona. Jag tycker att man förlorade det främst på att man tappade försvarsspelet centralt och KHK fick komma i skottsektorn för lätt.
Man har som jag nämnt ett riktigt bra powerplay och det kommer bli en nyckel för VIK i den här matchserien, man har även två bra målvakter i Fransson och Bjurö.
Tipset är att det går till 7 matcher där Rögle vinner totalt med 4-3 i matcher.


Modo Hockey - Vita Hästen
Tips: 4-2 i matcher
Kommentar:
- Modo hade även dom stora problem under säsongen, det kändes som att man diskuterade problemen (tränare m.m) men att man inte riktigt gjorde något åt det. Man fick inte ordning på problemen helt enkelt. Det blev bättre när man fick in Hossa och Smolenak och de får dra ett tungt lass. När Perra Johnsson kom in i båset kändes det som att man spelade lite mer tightare vilket man ska göra. Man har stor rutin även i Skröder och Påhlsson. Jag tror att Modo kommer spela tufft men att Hästen kommer svara upp på ett bra sätt.
Vad gäller Hästen är det väldigt många som snackar om tråkhockey men det är bara nonsens och bullshit enligt mig. Man spelar väldigt klokt efter sina resurser och är livsfarliga i sitt omställningsspel, väldigt organiserade med en riktigt bra Axel Brage längst bak. Spelare som Marcus Eriksson, Amnér, Samuelsson och Larsson kommer bli väldigt viktiga och även den sjätte utespelaren som man har hemma i himpa!
Jag hoppas och tror att Hästen känner att man är på samma nivå nu som Modo oavsett division tidigare. Det är nuet som gäller och allt kan hända. Oavsett utgång på matchserien har Hästen gjort en fantastisk säsong och jag kan bara lyfta på hatten!
Jag tror att Modo kommer vinna detta men jag tror att det kommer bli en tuffare matchserie än vad många tror, 4-2 i matcher till Modo.


Stort tack Strumpan för att du ville ställa upp på intervjun!
 

1 kommentar:

  1. Om 5,26 procent i pp för VIK i den allsvenska finalen är bra vad är då ett dåligt pp?

    SvaraRadera