torsdag 5 mars 2015

Sudden-seger för Hästen!

Hästen tog ikväll 2 mycket viktiga poäng då man vann borta mot Mora med 2-3 efter förlängning där Tobias Liljendahl avgjorde med 22 sekunder kvar.

Hästen började den första perioden bra och det kändes som att man spelade kontrollerat och avslappnat. Mora bet sig sedan in i perioden ju längre den gick.
Hästen skulle dock ta ledningen med 0-1 i powerplay då Juha Uotila snappade upp en retur och la in pucken i mål, tiden 19.09. Målet godkändes efter videogranskning.
Resultatet stod sig sedan perioden ut.
Skotten 9-7 till Mora.

Hemmalaget Mora inledde den andra perioden bäst och efter 5.53 spelat kom kvitteringen till 1-1 genom Alexander Hilmersson efter videogranskning.
Med lite drygt 5min kvar av perioden tog Mora ledningen genom Daniel Hermansson.
Men Hästen gav sig inte, man skulle kvittera till 2-2 med 29 sekunder kvar efter ett välplacerat skott av Juha Uotila, hans andra mål för kvällen.
2-2 inför sista perioden. Den andra perioden var det fördel Mora, Hästen fick inte lika mycket puck i anfallszon kändes det som.

Den tredje perioden var en jämn tillställning med lite fördel för Mora.
Mora fick en superchans att göra 3-2 med 5min kvar men Axel Brage gjorde en idioträddning när Moraspelaren hade öppet mål.
De sista minutrarna av den tredje perioden blev riktigt underhållande, det svängde fram och tillbaka hela tiden! 2-2 stod sig och förlängning väntade.

Mora ägde förlängningen men det var Hästen som skulle avgöra med 22 sekunder kvar genom Tobias Liljendahl!
----

Hästen gör en helt okej bortamatch, viktigt att få med sig poäng i den här matchen, 2 dessutom. Underhållningen kanske inte var på så hög nivå men det kan man kanske inte begära nu när det är playoff. Det kommer vara mycket kamp i matcherna.
Bra uppoffrande spel av Hästen ikväll, såg många spelare som täckte skott!

Nu väntar Malmö hemma på lördag!

Alla till himpa!

1 kommentar:

 1. Grym match av Hästen, synd att inte domaren var vaken, Mora kastade sig omkull vid i princip varje närkontakt, jävla pajasfasoner. Att de var mesiga visst jag innan men att de var sådan nippertipper kunde jag aldrig tro. RIKTIGT skönt att de inte fick ut så mycket av det.

  Palin skulle mosa Macke och resten skulle slänga sig i isen så fort en Hästenspelare var i närheten, bra idé där.

  SKÖN seger och Mora kan dra åt pipsvängen!!

  Grymt av Löven att klämma dit BIK och rubriken i Nya wermlands...
  "Stor ilska i BIK efter förlust" är ju knappast oväntad. maken till mesiga primadonnor har jag ALDRIG sett på en is. BIK som jag inför seriestert trodde skulle vara ett tufft och uppoffrande lag är ju bara GNÄLLIGAST, inget annat!  Stora starka Malmö får stryk i sin för säsongens viktigaste match.
  Vita Hästen kan ta vara på deras frustration på Lördag :)

  SvaraRadera