onsdag 18 mars 2015

Tankar efter måndagens match!

I Måndags spelade Hästen och Modo första matchen i direktkvalet till SHL. Och Modo gick segrande ur den första matchen med 3-0 och det är alltså 1-0 i matcher till Modo.

Tankar kring matchen då:

Det kändes som att i början av matchen kände båda lagen på varandra.
Hästen hade alldeles för stor respekt för Modo enligt mig, man ska givetvis ha respekt för motståndaren men inte för mycket.
När Modo gjorde 1-0 så tycker jag att de tappade sitt spel och framförallt farten man hade i inledningen. Vad det berodde på vet jag inte men kanske att man blev "rädda" om ledningen och ville bevaka den?
Hästen kom in i matchen mer och mer ju längre den gick och hade man bara fått utdelning i powerplay eller de farliga chanser man hade så kunde det blivit en riktigt spännande avslutning.

Jag måste ändå säga att Hästen gjorde en riktigt bra bortamatch. Man kan inte begära att man ska gå in och äga en match mot Modo, speciellt inte på bortais.
Matchbilden var precis så som Hästen vill ha den, dock saknade jag lite kräm i benen hos hästenspelarna i kontringarna när tillfällen gavs. Synd att man inte kunde få in åtminstone ett mål i alla fall.
Modo tog en välförtjänt seger då man var lite starkare, spelade med ett högre tempo bl.a, men Hästen ska ha cred för att man stod upp så pass bra som man gjorde.

Men nu har man spelat en match mot varandra och Hästen vet vad som väntar.
Detta är absolut ingen omöjlighet, man kan mycket väl vinna den här matchserien mot Modo.

Jag tror vi kommer få se en liknande matchbild i Himpa som i Fjällräven Center men att Hästen kanske kommer att gå fram lite mer i banan och skapa lite mer tryck på Modo.

Publiken (den sjätte utespelaren) kommer bli otroligt viktig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar