onsdag 29 juli 2015

Lägeskoll Asplöven!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Jimmy Stålnacke (JimmyStalnacke på twitter) som ger en lägeskoll gällande Asplöven. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
- Jag jobbar på lokaltidningen NSD:s sportredaktion i Luleå och bevakar norrbottnisk idrott med hockey som specialområde. Under mina aktiva hockeyår blev det tio säsonger med fem olika klubbar i det som nu heter hockeyettan. Under den tiden hann jag med att göra mål i Himmelstalundshallen, bli bortfintad både en och två gånger av Linus Klasen och spela sex negativa kval. Men framförallt var jag två sejourer i Asplöven där en blev lyckad medan den andra slutade med sparken redan efter sex träningsmatcher.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Som vanligt är Asplöven svårbedömt i och med att man återigen har tvingats bygga till stora delar nytt. Truppen känns dock spännande och kan Per Kenttä göra som han brukar göra - alltså, få ihop gruppen - så ska man ta en historisk slutspelsserieplats. Det kommer vara lagets mål och det blir också mitt "krav" på klubben.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- En riktig snajper som man vet gör sina mål. Å andra sidan: Vem trodde att John Henrion skulle leverera den mängden som han gjorde i fjol? Nån exploderar säkert även i vinter.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Sebastian Dyk. Bitarna föll på plats efter nyår och fortsätter han på den inslagna vägen och kan hålla upp lägstanivån så bär det raka vägen tillbaka till SHL.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Nu följer ju jag Asplöven med objektiva och granskande ögon och har inget favoritmotstånd så. Däremot ser jag fram emot mötena med Björklöven, det blir alltid heta drabbningar med känslor både på isen och på läktarplats.

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Hm, jag tippade SSK topp två i fjol så egentligen ska jag väl passa - men som självutnämnd hockeyexpert får man inte ducka. Jag säger att Björklöven, Västerås och Leksand kommer att slåss om seriesegern och att Mats Lavander via ett returmål i sista omgången skjuter Umeålaget upp i topp. I botten kommer många lag fajtas men i slutändan blir det ett tråkigt svar, att två nykomlingar får kvala: Sundsvall och Tingsryd.


Riktar ett stort tack till dig Jimmy för att du ville ställa upp på detta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar