måndag 20 juli 2015

Plats 3 hockeyallsvenskan:

Tänkte köra en favorit i repris från den gångna säsongen. Det är alltså dags att tippa hur tabellen i hockeyallsvenskan kommer att sluta. Givetvis får man ha med i beräkningen att många trupper inte är klara utan att det kommer tillkomma ett antal spelare i lagen.
Jag kommer köra placering för placering där jag börjar i botten och går uppåt i tabellen.

Plats 3: Leksand

Kommentar: Leksand som åkte ur SHL och nu alltså ska lira hockeyallsvenskan har haft en väldigt stor spelaromsättning. Fullt förståeligt har man tappat de allra bästa och viktigaste kuggarna i laget från den gångna säsongen.
Tycker ändå att Leksand har fått ihop ett väldigt intressant lag där backbesättningen ser riktigt bra ut på pappret med Frögren i spetsen kryddat med nyförvärv som Tobias Ericsson (Malmö), Viktor Amnér (Vita Hästen) och Alexander Ytterell (BIK Karlskoga).
På forwardssidan har man fått in bl.a Janos Hári (Modo), Lars Bryggman (Luleå), Mike Embach (ECHL) och Tommi Paakkolanvaara (Lugano) vilket får ses som bra värvningar på allsvensk nivå.
Frågetecknet i Leksand tycker jag är målvaktssidan där man har två nya målvakter i Frans Tuohimaa (Edmontons organisation) och Henrik Haukeland (Stjernen).
Man kommer tillhöra toppen av tabellen, allt annat vore en missräkning.


1.
2.
3. Leksand
4. BIK Karlskoga
5. Vita Hästen
6. AIK
7. Mora
8. Tingsryd
9. Asplöven
10. Oskarshamn
11. Timrå
12. Pantern
13. Almtuna
14. Sundsvall

1 kommentar:

  1. Intressant, hade nog satt LIF som etta i denna serie, VIK tvåa och B-löven trea, tycker absolut att Löven har ett bra lag på G men tror de underskattar spelarförlusterna och överskattar värvningar och Waltin, kan faktiskt lika gärna gå sämre än förra sässen...
    Skillnaden nu kommer vara att det kommer inte vara så mycket "kramp" i spelet som sist, enda lag som riskerar att hamna i det prekära läget är väl LIF och ev. VIK, resten kommer bara köra och det kommer bli tight, riktigt tight.

    SvaraRadera