torsdag 27 augusti 2015

Lägeskoll Almtuna!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Dennis Johansson som ger en lägeskoll gällande Almtuna.


För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
-  Jag hade inte något större val än att börja följa Almtuna då min pappa och mamma drog med mig på första matchen redan vid en månads ålder 1988. Sen dess har jag sett väldigt mycket Almtuna både hemma som borta!

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- Årets trupp ser väl lite ut som förra årets trupp. Tunga tapp i Holmqvist, Hage och Martin Karlsson, annars har man faktiskt fått behålla nästan hela stommen men många ungtuppar som vill uppåt. Nyförvärvs sidan är tvär tom förutom ett lån på Albin Lundin från DIF. Så man skulle väl kunna säga att det inte har varit en toppen silly för vår del i år... men med ekonomin och rekonstruktionen som ligger i klubben är det inte lätt att locka hit större namn direkt.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- Oj, jag skulle vilja nämna flera saker om jag ska vara ärlig. Men mitt största orosmoment är nog ändå målvakts sidan. Två stycken nästan helt oprövade kort känns inte hundraprocentigt tyvärr. Sen är det ju klart att man vill ha en den där super backen och den där målsprutan, men nu är det som det är.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Olle Alsing, grabben lyckas med idiot åkningar som siste man och samtidigt som han levererar ett stabilt försvarsspel. Jag tror att han kommer vara en av aspiranterna till ett JVM till och med.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Leksand. Det är alltid kul att spöa på drängarna från dalarna som har kommit tillbaka dit dom hör hemma igen!

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Självklart hoppas jag ju att Almtuna vinner serien, men som det ser ut just nu så ser det ganska så mörkt ut på den fronten. Men jag skulle nog tippa på att Västerås vinner serien, fast att det svider långt in i själen att säga det. IK Pantern känns som det är laget som ligger sämst till och har minst HA rutin i ryggraden. Så det måste vara mitt första val. Sen tror jag Timrå får det tungt också. Men som det har sett ut dom senaste säsongerna så gör väl nykomlingarna kalas säsonger och några helt andra lag hamna där nere.


Stort tack för att du ville ställa upp Dennis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar