fredag 14 augusti 2015

Lägeskoll Mora IK!

Seriepremiären närmar sig och jag tänkte köra lite intervjuer här på bloggen.
Jag kommer att checka av läget med en bloggare/supporter tillhörande varje lag i hockeyallsvenskan för att höra lite hur de ser på truppen, tankar inför säsongen m.m.
Näst på tur är Robin Liljeberg (RobinLilj på twitter) som bloggar på faleijs1935.se och ger en lägeskoll gällande Mora IK. 

För det första, kan du berätta lite mer om vem du är och vad du har för koppling till ditt lag?
- Är en kille i tonåren som huserar i Mora och med fokus på Mora IK! Ja, det började med att morfar tog med mig på hockey när jag var i 6,7-årsåldern och sedan dess är jag fast på sektion J. Missar väl max två hemmamatcher per säsong.

Seriepremiären närmar sig, hur tycker du att truppen ser ut i dagsläget?
- På förhand ser det intressant ut med en ung och hungrig trupp men med några äldre spelare. Blir väldigt spännande att se hur ungtupparna utvecklas under säsongen. Många vet nog inte hur bra dom yngre spelarna är! Tror stenhårt på Colliton. Han är en mästare på att scouta.

Om du får nämna en sak som du tycker saknas i truppen, vad blir det och varför?
- Svårt att säga. Om jag ska nämna något blir det väl en "pappaback". Men man vet ju inte riktigt om det behövs.. De yngre spelarna får ta ett större ansvar och kliva fram. Man behöver absolut inte vara 30+ för att ha ledaregenskaper. Som ett exempel på det finns det ju rutin i Deilert, Eklund t.ex.
Sen får vi se om det trillar in någon mer spelare under säsongen. Vi har ju projektet "spelarstödet" där privatpersoner och företag kan bidra till spelarbudgeten. Om det skulle komma in en rutinerad back skulle det väl inte skada. Men man måste komma ihåg att vi har en begränsad ekonomi.

Vem i laget kommer sticka ut lite extra den kommande säsongen? Motivera gärna!
- Tror verkligen på Linus Johansson. Har öst in poäng i Olofström och gjort väldigt bra ifrån sig även i Norge. Har även spelat ett par matcher i Oskarshamn på lån. Gjorde ju en skaplig blunder i en intervju i Norge men den behöver vi väl inte gå in närmare på..;) En sådan som Andreas Stene ser också intressant ut, även modolånen. Som sagt, en väldigt intressant trupp.

Om du får välja ett lag i serien som du mest av allt skulle vilja vinna mot i alla matcher, vilket blir det och varför just det laget?
- Finns inget annat svar än laget från Siljans avlopp. Inget slår en vinst mot LIF!

Avslutningsvis, vilket lag vinner hockeyallsvenskan och vilka två lag kommer i botten?
- Etta blir...Björklöven. På de sista platserna säger jag Pantern och Timrå.


Stort tack Robin för att du ville ställa upp! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar