lördag 12 september 2015

Vinst i premiären!

Hästen spelade idag premiären i hockeyallsvenskan hemma mot Tingsryd och man vann den med 4-2!

Det var en intensiv första period med mycket heta känslor.
Hästen tog ledningen efter 2.26 genom Henrik Bankelius som tryckte in pucken bakom Ragnewall i TAIF-kassen.
Spelet svängde lite fram och tillbaka och Hästen fick spela powerplay ett par gånger och fick även utdelning. 2-0 kom genom Lukas Vopelka (eller Crus Rydberg?) 17.51 spelat av perioden.
Resultatet stod sig sedan perioden ut, en intensiv period med mycket bra hockey. Hästen kändes dock tyngre och vassare än Tingsryd.

Tingsryd kom ut mycket bättre i den andra perioden och körde nästan över Hästen. Man satte högre press på Hästens backar och vann mycket puck tack vare det.
Man skulle även få utdelning för sitt slit 13.36 in i perioden då Markus Persson gjorde mål för gästerna.
Hästen skulle dock replikera ganska omgående då Jocke Nermark snyggt styrde in 3-1 för Hästen 17.16 spelat av perioden, ett resultat som sedan stod sig perioden ut.
Detta var helt klart Tingsryds period. Hästen var inte med alls och slarvade ordentligt emellanåt.

I den sista perioden fick Tingsryd chansen att reducera då man tilldömdes en straff efter halva perioden spelad. Och Filip Owesson gjorde inget misstag utan satte pucken bakom Axel Brage.
Tingsryd försökte sedan att få in en kvittering och tog ut målvakten på slutet men det var istället Hästen som gjorde 4-2 genom Jesper Samuelsson, ett mål som visade sig bli det sista i matchen.

Skönt med seger i premiären! Första perioden var bra från Hästens del men sedan knöt sig spelet.