onsdag 30 september 2015

Vinst mot Björklöven

Hästen vann kvällens match mot Björklöven med 3-1.

Björklöven inledde matchen starkt med hög press och tufft spel i närkamperna. Man fick även chansen i powerplay tidigt men lyckades egentligen aldrig få igång något ordentligt spel.
Istället var det Hästen som skulle ta ledningen i matchen efter ett klapp-klapp spel där pucken for fram och tillbaka mellan spelarna och Markus Gunnarsson kunde tillslut få in pucken bakom Kevin Lindskough.
2-0 kom kort därefter genom Marcus Eriksson efter en spelvändning där "Macke" försökte hitta Adam Schmidt men backen var emellan men Macke snappade upp pucken och satte pucken i mål.
Med sekunder kvar av perioden fick Hästen straffslag men Adam Schmidt lyckades inte förvalta läget utan 2-0 stod sig inför den andra perioden.

Andra perioden blev mållös efter att Hästen spelat 6min i powerplay därav ett i 5 mot 3 utan att få utdelning. Annars var det en jämn period som svängde lite fram och tillbaka.

Hästen uttökade sin ledning till 3-0 tidigt in i tredje perioden genom Johan Adolfsson i boxplay.
Björklöven reducerade sedan till 3-1 genom Jon Palmebjörk och man pressade på för att försöka komma ikapp målmässigt men matchen slutade 3-1 till Hästen.

----

En mycket bra genomförd match av Hästen. Det var lite väl mycket Björklöven i den tredje perioden men Hästen lyckades stå emot.
Henrik Lundberg i Hästenkassen gjorde en riktigt bra match med 34 räddningar.

Skönt med ännu en hemmaseger, 4 raka vinster hemma nu och 13-3 i målskillnad på dessa matcher.