lördag 17 oktober 2015

Inför Tingsryd-Vita Hästen

Matcherna duggar tätt och idag är det dags igen för Vita Hästen, man ställs mot nykomlingen Tingsryd, med andra ord har man mött alla en gång nu och serien vänder.
Lagen ställdes mot varandra i premiären och då vann Hästen den hemma i himpa med 4-2.

Vita Hästen kommer till matchen med fyra raka förluster, 3st efter övertid och senast 1-0 förlust mot Oskarshamn. Att endast släppa in ett mål på bortais är bra, men då måste man samtidigt göra ett par framåt också.
Jag skulle inte vilja påstå att det är någon krisstämpel än men jag skulle gärna vilja se att hästarna visar lite mer hjärta på isen, smäller på mer i duellerna, bättre passningsspel och har bättre fart på skridskorna.
Matchen senast mot Oskarshamn tog slut redan innan klockan hade tickat till 21.00, inte ofta det händer för en hockeymatch som börjar 19.00, visst det kan bero på att en match är välspelad men i det här fallet var det helt enkelt att det inte hände så mycket enligt mig.

Man måste dock ha i åtanke att Hästen har en lång skadelista och får ändra om i laget inför varje match. Spelare som är borta är Brage, Hassel, Löf, Brehmer, Martinsson, Jellvert och även ett frågetecken på Lissäng (pga sjukdom och avgörs nu på morgonträningen).

Hästen ligger på en 8:e plats i serien med 18 inspelade poäng på 13 matcher.
Den interna poängligan leds just nu av Marcus Eriksson på 11poäng (3+8).

----

Motståndaren och nykomlingen Tingsryd har öppnat serien precis så starkt som jag trodde, möjligen en aning bättre.
Man ligger just nu 3:a i serien på 25 poäng, dock en match mindre spelad då man har en hängmatch mot Björklöven att spela senare.
Senast vann man hemma mot Västerås med 2-1 efter förlängning och har fyra raka segrar inför dagens match.

Tingsryd är väldigt starka hemma i NGA och har inte förlorat där hittills under sina 7 hemmamatcher man spelat. Man besitter en väldigt bra och intressant trupp.
Man har dessutom seriens bästa målvakt nu rent statistiskt, Wictor Ragnewall som har imponerande 95.31% i räddningsprocent på 6 spelade matcher.
Poängbäst i Tingsryd är just nu Niklas Johansson med 11poäng (1+10).

Hur skadeläget ser ut i laget vet jag inte riktigt men backen Kevin Ekman Larsson blev skadad för någon omgång sen och ska vara indisponibel ett par veckor om jag inte missminner mig helt.

----

Ska Tingsryd fortsätta att vinna hemma i NGA och dessutom utöka sin svit till fem raka segrar eller blir det Hästen som bryter sin dystra svit på fyra raka förluster och äntligen tar en seger?

En sak är säker: Detta är en av säsongens tuffaste bortamatcher som väntar för Hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar